e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 4 Απριλίου 2023

Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως: "Είναι αναγκαία η εμπιστοσύνη στην Εκκλησία"

Η Εκκλησία μας αποτελεί ένα σύνολο πιστών ανθρώπων που έχουν έναν και μοναδικό σκοπό. Την από κοινού μετοχή στην βασιλεία του Θεού και την συμμετοχή στα μυστήριά της, με σκοπό πάντοτε την μετοχή αυτή. Είναι δεδομένη έτσι ότι η εμπιστοσύνη των πιστών προς στην μητέρα Εκκλησία αλλά και η εμπιστοσύνη μεταξύ των πιστών είναι αναγκαία για να υπάρξει αυτή η ουσιαστική σχέση.

Την αγάπη που μας μεταδίδεται από το Ευαγγέλιο και την οποία καλούμαστε να έχουμε για να βιώσουμε όντως την βασιλεία του Θεού μπορούμε να την αισθανθούμε μόνο εφόσον έχουμε εμπιστοσύνη στον πλησίον και την Εκκλησία, αφού μέσω αυτών των δύο θα καταφέρουμε όντως να φτάσουμε στην αγιότητα. Μόνο μέσα από την (και μέσα στην) Εκκλησία μπορεί ο άνθρωπος να φτάσει στην πραγματική ζωή.

Με τον Σεβ. Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως, Τραϊανουπόλεως και Σαμοθράκης κ. Άνθιμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: