e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 25 Μαΐου 2023

Βανάτο Ζακύνθου: Η εορτή της Θείας Αναλήψεως 2023, με εκκλησιασμό μαθητών


Πρωί εορτής της Αναλήψεως του Κυρίου, 25η Μαΐου 2023, στον Ναό της Παναγούλας Βανάτου, συλλειτούργησαν οι ιερείς Παναγιώτης Καποδίστριας και Ιωάννης Ρένεσης, ενώ έψαλαν οι κ.κ. Διονύσιος Ρένεσης και Σπυρίδων Δρογγίτης. Έγινε και Αρτοκλασία. Εκκλησιάσθηκαν κυρίως μαθητές του Γυμνασίου Βανάτου, πολλοί εκ των οποίων κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων. 
        Ο π. Παναγιώτης, στη σύντομη ομιλία του, εξήγησε στα παιδιά το νόημα της σημερινής εορτής, αναφέροντας ότι διά της Αναλήψεως του Θεανθρώπου στον Ουρανό ΚΑΙ με το ανθρώπινο σώμα Του, καταξιώνεται η ανθρώπινη φύση στην ουράνια πατρίδα. Κατά συνέπειαν τούτου, κάλεσε τα νέα παιδιά να προσέχουν το σώμα τους, όσο και την ψυχή τους, διότι η εποχή κρύβει πολλές παγίδες και για τα δύο συνθετικά του ανθρώπου, όσο μάλιστα χρειάζεται να φροντίζουμε την ψυχή και τον νου μας, άλλο τόσο πρέπει να προστατεύουμε το σώμα μας.














































Δεν υπάρχουν σχόλια: