e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 28 Μαΐου 2023

Φανάρι: Κυριακή των Πατέρων της Α΄ Οικουμενικής Συνόδου [video-photos]


H Α. Θ. Παναγιότης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος παρέστη συμπροσευχόμενος στη Θεία Λειτουργία, που τελέστηκε σήμερα, 28 Μαΐου 2023, στον Π. Πατριαρχικό Ναό, ήμερα κατά την οποία η Εκκλησία μας τιμά την μνήμη των 318 θεοφόρων Πατέρων που συγκρότησαν την Α΄ Οικουμενική Σύνοδο στη Νίκαια της Βιθυνίας το 325 μ.Χ.. 
        Στην Θεία Λειτουργία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σάρδεων κ. Ευάγγελος, και εκκλησιάστηκαν οι Αρχιερείς Σεβ. Μύρων κ. Χρυσόστομος, Μιλήτου κ. Απόστολος και Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, Άρχοντες Οφφικιάλιοι της Μ.τ.Χ.Ε., και πλήθος πιστών από την Πόλη και το εξωτερικό. 
 Φωτό: Νίκος Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο και Yani Kayakoparan




















Δεν υπάρχουν σχόλια: