e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 24 Μαΐου 2023

Αρχιερατικός Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα Ναό Θείας Αναλήψεως πόλεως Ζακύνθου


Εσπέρας 24ης Μαΐου 2023, στον πανηγυρίζοντα Ναό Θείας Αναλήψεως πόλεως Ζακύνθου, έλαβε χώραν -εν πληθούση εκκλησία- ο εόρτιος Εσπερινός της μεγάλης εορτής της Αναλήψεως του Κυρίου, αφού προηγήθηκε η Εναρκτήριος Ακολουθία του Πάσχα. 
        Χοροστάτησε ο παρεπισδημών στη γενέτειρά του, Σεβ. Μητροπολίτης Αξώμης κ. Δανιήλ, εκ του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, καθώς ο οικείος Ποιμενάρχης απουσιάζει στην Αθήνα για λόγους υγείας της κατά σάρκα οικογενείας του. 
        Τον θείο λόγο κήρυξε δι' ολίγων ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος π. Παναγιώτης Καποδίστριας. Παρέστησαν οι τοπικές Αρχές, με επικεφαλής τον Βουλευτή Ζακύνθου.
        Για την όλη προετοιμασία και αρτίωση της πανηγύρεως μερίμνησε δεόντως ο οικείος Εφημέριος, Πρωτοπρεσβύτερος Χαράλαμπος Κυπριώτης.
[Φωτογραφίες: Ιωάννης Παπαδάτος κλπ φίλοι του διαδικτύου] 
























Δεν υπάρχουν σχόλια: