e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 12 Μαΐου 2023

Αναγόρευση π. Αλκιβιάδη Καλύβα σε Επίτιμο Διδάκτορα ΕΚΠΑ [live]


ΤΩΡΑ, 12 Μαΐου 2023, ημέρα Παρασκευή, στη Μεγάλη Αίθουσα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, αναγορεύεται επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Αλκιβιάδης Καλύβας, Ομότιμος Καθηγητής και πρ. Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης, Η.Π.Α.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

– Προσφώνηση από τον Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητή Μελέτιο-Αθανάσιο Κ. Δημόπουλο.
– Παρουσίαση του έργου και της προσωπικότητας του τιμωμένου από τον καθηγητή του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Γεώργιο Φίλια.

Αναγόρευση του τιμωμένου:

− Ανάγνωση των κειμένων του Ψηφίσματος του Τμήματος, της Αναγόρευσης και του Διδακτορικού Διπλώματος από τον Πρόεδρο του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κρήνης και Πατριαρχικό Έξαρχο Μελίτης κύριο Κύριλλο (Κατερέλο).
− Περιένδυση του τιμωμένου με την τήβεννο της Σχολής από τον Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, αναπληρωτή καθηγητή Χρήστο Καραγιάννη.

Ομιλία του τιμώμενου Αιδεσιμολογιώτατου Πρωτοπρεσβύτερου Αλκιβιάδη Καλύβα, με τίτλο: «Λειτουργική Ανανέωση: Μερικές Πρώτες Σκέψεις».

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗ:


Δεν υπάρχουν σχόλια: