e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 20 Μαΐου 2023

Αυστραλία: Αντιπροσωπεία των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στην έδρα της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Northcote

Τα γραφεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας στο Northcote της Βικτώριας επισκέφθηκαν την Παρασκευή, 19 Μαΐου, ο Επιτελάρχης του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) της Ελλάδος, Αντιπτέραρχος κ. Γεώργιος Κυριακού, και ο Πλωτάρχης του Πολεμικού Ναυτικού κ. Στυλιανός Μητσιώτης. Εκ μέρους του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, τους υποδέχθηκε ο Θεοφ. Επίσκοπος Κερασούντος κ. Ευμένιος, Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Northcote, από κοινού με τον Θεοφ. Επίσκοπο Σωζοπόλεως κ. Κυριακό, Αρχιεπισκοπικό Επίτροπο Μελβούρνης.

Τα μέλη της αντιπροσωπείας των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, τα οποία βρίσκονται στην Αυστραλία για να παραστούν στις εκδηλώσεις για την 82η Επέτειο της Μάχης της Κρήτης, συνοδεύονταν από τον Μόνιμο Στρατιωτικό Ακόλουθο της Ελληνικής Πρεσβείας στην Καμπέρα, Συνταγματάρχη κ. Ιωάννη Φασιανό, και από τον Πρόεδρο της Κρητικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας, κ. Αντώνιο Τσουρδαλάκη.

Οι Επίσκοποι καλωσόρισαν εγκάρδια τους υψηλούς επισκέπτες, εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου, και τους διαβίβασαν τις ευχές και την ευλογία του. Στη συνέχεια, ο Επίσκοπος Κερασούντος κ. Ευμένιος τούς ξενάγησε στις εγκαταστάσεις της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Northcote και στην Ιερά Μονή «Άξιον Έστι», περιγράφοντάς τους ταυτόχρονα το όραμα του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας για τη δημιουργία του Ελληνικού Κέντρου Πολιτισμού, ενός πρωτοποριακού έργου που έχει ξεκινήσει να υλοποιείται με την εκπόνηση των σχετικών μελετών.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: