e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 6 Μαΐου 2023

Βυζαντινός ψαλμός στη στέψη του Βασιλιά της Αγγλίας Καρόλου Γ΄ [video]

Το "Σύνολο Βυζαντινών Ψαλμών", υπό την χοραρχία τού Δρα Αλέξανδρου Λίγκα, έψαλε ελληνιστί -αριστοτεχνικά και συνάμα κατανυκτικά- εκλογή στίχων από τον 71ο Ψαλμό του Προφητάνακτος Δαυίδ σε ήχο Δ΄ Λέγετο, κατά την πανεπίσημη και βυζαντινότροπη τελετή Στέψης του νεοαναδειχθέντος Βασιλιά της Αγγλίας Καρόλου Γ΄, η οποία έλαβε χώρα στο Αββαείο του Ουέστμινστερ στο Λονδίνο, το Σάββατο, 6η Μαΐου 2023. 

Τα μέλη του "Συνόλου Βυζαντινών Ψαλμών" με αλφαβητική σειρά ήταν οι: Γεώργιος Ζαχαριάς, Στυλιανός Κοντακιώτης, Αλέξανδρος Λίγκας (Χοράρχης), Βασίλειος Μαρουλάς, Θεμιστοκλής Προδρομάκης, Γεώργιος Σάββας και Δημήτριος Σκρέκας.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ:

Δεν υπάρχουν σχόλια: