Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Ζάκυνθος: Η 160ή επέτειος της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα (1864) [photos-video]

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου των Ξένων τελέστηκε επίσημη δοξολογία για τα 160 χρόνια από την Ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα. Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις χοροστάτησε ο οικείςο Ποιμενάρχης, Σεβ. Μητροπολίτης Ζακύνθου κ.κ. Διονύσιος, ενώ παρέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος. Τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας εκφώνησε η κ. Φιλιππίτσα Μάργαρη, Σύμβουλος Εκπαίδευσης Φιλόλογων.

Το παρών έδωσε Υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Μαρία Κεφάλα, ο Βουλευτής Αχαΐας και Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, όπως και οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές με το κόμμα Παναγιώτης Κουρομπλής (τέως Υπουργός Ναυτιλίας). Νικόλαος Φαραντούρης και Χαράλαμπος Αραβαντινός. Επίσης από το ΠΑΣΟΚ παρευρέθηκε ο Βουλευτής Ηλείας του ΠΑΣΟΚ και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Κατρίνης, ενώ ήρθε και η Επικεφαλής της Περιφερειακής Παράταξης “Μένουμε Ιόνιο” Μαρία Δρυ. Επίσης από τις αρχές της Ζακύνθου έδωσε το παρών ο Δήμαρχος Ζακύνθου Γ. Στασινόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου Κ. Καποδίστριας, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Κ. Τσιριγώτης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Α. Αρβανιτάκη, Δ. Γιακουμέλος και Κ. Μοθωναίου, όπως και πλήθος Δημοτικών Συμβούλων αλλά και ο Επικεφαλής της Παράταξης “Δύναμης Ελπίδας” Γ. Τσουρουνάκης όπως και φορείς. 

Μετά, γύρω στις 11.00, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και έγινε κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των Πεσόντων. 

Λίγο αργότερα έγινε κατάθεση στεφάνων και στην προτομή του Πρωτεργάτη της Ένωσης Κωνσταντίνου Λομβάρδου έξω από την Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου.

Τέλος, έγινε παρέλαση. Τα σχολεία του νησιού πέρασαν μπροστά από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου όπου χειροκροτήθηκαν από τις παρευρισκόμενες αρχές. Ξεκίνησαν και ολοκλήρωσαν την παρέλαση οι Φιλαρμονικές Ζακύνθου και Κατασταρίου που επίσης καταχειροκροτήθηκαν.























































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.