Κυριακή 26 Μαΐου 2024

Αθήνα: Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής [video-photos]

Σήμερα, Κυριακή του Παραλύτου (26-5-2024), τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Αρχιεπισκόπου κ. Ελπιδοφόρου, στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθηνών.

Τελέστηκε και το Μνημόσυνο των θυμάτων της τραγικής εισβολής στην Κύπρο (50 χρόνια συμπληρώθηκαν φέτος) και των μαρτύρων που έχασαν τη ζωή τους λόγω θρησκευτικών διώξεων.

Παρέστησαν συμπροσευχόμενοι: ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μ. Βρεταννίας κ. Νικήτας, ο Σεβ. Μητροπολίτης Λαοδικείας κ. Θεοδώρητος, Διευθυντής του Γραφείου Εκπροσωπήσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα, Σεβ. Μητροπολίτης Βελγίου κ. Αθηναγόρας, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιταλίας κ. Πολύκαρπος, ο Σεβ. Μητροπολίτης Γουϊνέας κ. Γεώργιος (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας), ο Σεβ. Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος (Εκκλησία της Ελλάδος), ο π. Αλέξανδρος Καρλούτσος από την Αρχιεπισκοπή Αμερικής και πολλοί Άρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου από τις Η.Π.Α. και άλλα μέρη του κόσμου, οι οποίοι συμμετέχουν στο 4ο Διεθνές Συνέδριο των Αρχόντων για τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη δημοκρατία και τη θρησκευτική ελευθερία. 

Στο τέλος της Θ. Λειτουργίας μίλησαν ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος και ο αντιπρόεδρος της ΑΧΕΠΑ, κ. Σάββας Τσιβίκος.

[Φωτογραφίες: Γιώργος Βλαντής και YaniKayakoparan]


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.