Την μνήμη των αειμνήστων Πατριαρχών Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Νικολάου του ΣΤ' (1968 - +1986) και Πέτρου του Ζ' (1997 - +2004) τίμησε το Παλαίφατο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024.
Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024
20 χρόνια από την πτώση του Σινούκ (11.9.2004). Θύματα ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Πέτρος Ζ΄ και άλλοι 16
Ρέθυμνο: Το Πατριαρχικό μήνυμα στο Οικολογικό Συμπόσιο «ΓΗ: Ένας Βιώσιμος Πλανήτης για όλους»
Το μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου κατά την έναρξη των εργασιών του Συμποσίου «ΓΗ: Ένας Βιώσιμος Πλανήτης για όλους – Κάλεσμα για Δράση – Η αλλαγή είναι εφικτή», το οποίο πραγματοποιείται στο Ρέθυμνο, μετέφερε ο Μητροπολίτης Γέρων Πριγκηποννήσων κ. Δημήτριος. Κατά την έναρξη του συνεδρίου παρέστη ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών της Ελλάδος, κ. Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος τόνισε ότι πρέπει από κοινού, και με τον «πράσινο Πατριάρχη Βαρθολομαίο», να αγωνιστούμε για ένα βιώσιμο πλανήτη.
Μνημόσυνο Επισκόπου Μαδαγασκάρης Νεκταρίου, 20 χρόνια μετά την πτώση του σινούκ (11.9.2004)
Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αοιδίμου προκατόχου του, Επισκόπου Μαδαγασκάρης κυρού Νεκταρίου, με αφορμή τη συμπλήρωση είκοσι ετών από την εκδημία του, τέλεσε ο Θεοφ. Επίσκοπος Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης κ. Πρόδρομος.
Ο μακαριστός Ιεράρχης του Αλεξανδρινού Θρόνου βρισκόταν στη μοιραία πτήση του ελικοπτέρου «Σινούκ», το οποίο στις 11 Σεπτεμβρίου 2004 κατέπεσε στα ανοιχτά του Αγίου Όρους, με συνέπεια να χάσουν τη ζωή τους 17 άνθρωποι, μεταξύ αυτών και ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κυρός Πέτρος Ζ’.
Ακολουθεί η σχετική ανάρτηση του Θεοφιλεστάτου κ. Προδρόμου: