Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Γνωριμία με την Ορθόδοξη Εκκλησία της Μοζαμβίκης, η 8η εκδήλωση του β΄ κύκλου «Αληθώς»



Το Κέντρο Λόγου Μπανάτου «ΑΛΗΘΩΣ», συνεχίζοντας τις μορφωτικές δράσεις του, αφιερώνει την προσεχή 8η εφετινή σύναξή του στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Μοζαμβίκης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 13 Απριλίου 2013, ώρα 8.30 το βράδυ, στον ναό της Παναγούλας Μπανάτου Ζακύνθου και θα περιλαμβάνει:

α) Ομιλία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μοζαμβίκης κ. Ιωάννη (του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής), με θέμα:

«Ιεραποστολικά βήματα στη Μοζαμβίκη.
Παρελθόν και μέλλον».

β) Συναυλία φωνητικού συνόλου υπό τον κ. Ιωάννη Σούλη, Ιατρό - Πρωτοψάλτη της Μονής Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου Ζακύνθου. Θα αποδοθούν βυζαντινά ψάλματα, αφρικανικά και παραδοσιακά άσματα.

Η παρουσία των φίλων του «Αληθώς» θα προσδώσει ιδιαίτερη χαρά τόσο στους συντελεστές του Μορφωτικού Κέντρου, όσο και στον Ζακύνθιο Επίσκοπο Μοζαμβίκης, της μακρινής αυτής χώρας του αφρικανικού νότου.

[Την αφίσα φιλοτέχνησε ο Ιωάννης-Πορφύριος Καποδίστριας]

1 σχόλιο:

  1. Κατανοούν καλλίτερα την προσπάθεια που κάνετε, όσοι είχαν την τύχη να επισκεφθούν την Μοζαμβίκη και να δουν τον αγώνα που κάνει εκεί, μόνος και έρημος, με παρρησία χριστιανική , με αγάπη και φόβο Θεού ο τοπικός επίσκοπος. ένα αρχιερέας με έργο αγάπης προς κάθε άνθρωπο αλλά και με σαφή αντίληψη των θρησκευτικών θεμάτων της μεγάλης ηπείρου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.