Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023

Άγγελμα εορτής Αγίου Καλλινίκου Εδέσσης (Φανερωμένη Βανάτου, 8.8.23, 7.45 μμ)

Ανακοινώνεται στους Ενορίτες και Φίλους ότι την Τρίτη, 8 Αυγούστου 2023, η Ορθοδοξία τιμά και το Βανάτο συν αυτή, την μνήμη του νεοανακηρυχθέντος Αγίου Καλλινίκου, Μητροπολίτου Εδέσσης. 

Η Ενορία έχει αποκτήσει αποτμήματα λειψάνων του Αγίου Καλλινίκου κι έχει αγιογραφηθεί εκφραστική Εικόνα Του.

Για την φετινή εορτή, επειδή αύριο το πρωί -για άσχετους λόγους- δεν θα τελεσθεί θεία Λειτουργία, από την εορτή της Μεταμορφώσεως έχουν τεθεί σε προσκύνηση τόσον η Εικόνα, όσο και τα ιερά Λείψανα του Αγίου της Εδέσσης.

Αύριο το απόγευμα, στον Ναό της Φανερωμένης Βανάτου, από ώρα 7.45 το εσπέρας, κατ' αρχήν θα ψαλεί ο Παρακλητικός Κανόνας προς την Παναγία, ακολούθως δε, θα ψαλούν οι Χαιρετισμοί του Αγίου Καλλινίκου μετ' Αρτοκλασίας, την οποία ετοιμάζει η κ. Μαρία Δίου. Σημειωτέον ότι η κ. Δίου, προερχόμενη από την Μητρόπολη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας, είχε γνωρίσει ως μαθήτρια τον Άγιο Μητροπολίτη της γενετείρας της και τώρα, δαπάναις της, έχει προσφέρει στην Ενορία μας την Εικόνα και την Λειψανοθήκη του Αγίου.

Την ομιλία της εορτής έχει αναλάβει ο κ. Σταμάτιος Ζούλας, Μάστερ Θεολογίας, με θέμα: "Νέοι Άγιοι στις ημέρες μας; Η περίπτωση του Αγίου Καλλινίκου Εδέσσης".

Όσοι φιλέορτοι, προσέλθετε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.