Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Συνάντηση Μητροπολίτου Σουηδίας με την Υπουργό Νίκη Κεραμέως

Το απόγευμα της Τρίτης προ των Βαΐων, 23 Απριλίου 2024, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυΐας κ. Κλεόπας, συνοδευόμενος από τον Εφημέριο του Καθεδρικού Ναού Αγίου Γεωργίου Στοκχόλμης, Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη κ. Βαρθολομαίο Ιατρίδη, παρέστη στην υπό της Ελληνικής Πρεσβείας Στοκχόλμης διοργανωθείσα ομιλία για την επιστολική ψήφο, στο Συνεδριακό Κέντρο ABF της Στοκχόλμης, με εισηγήτρια την Εξοχωτάτη Υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδος κ. Νίκη Κεραμέως.

Μετά την κατατοπιστική ομιλία περί της πρωτοβουλίας της Ελληνικής Κυβερνήσεως, η Εξοχ. Πρέσβυς της Ελλάδος στην Σουηδία κ. Αικατερίνη Φουντουλάκη παρέθεσε δείπνο σε εστιατόριο της πόλης, προς τιμήν της κ. Υπουργού, στο οποίο παρεκάθησαν, εκτός της τιμωμένης, ο συνεργάτης αυτής κ. Λάσκαρης, ο Μητροπολίτης κ. Κλεόπας και ο Πρόξενος της Ελλάδος στην Στοκχόλμη Εντιμ. κ. Νικόλαος Καραλέκας.

Κατά την διάρκεια του δείπνου, ο Σεβασμιώτατος μετέφερε στην Εξοχωτάτη Υπουργό τις εγκάρδιες ευχές της Α. Θ. Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.

Στην συνέχεια, ο Ποιμενάρχης προσέφερε ευγενώς στην κ. Υπουργό το δίτομο έργο του με τίτλο: «Ο Άγιος Νεκτάριος Κεφαλάς, Μητροπολίτης Πενταπόλεως, Ιστορική Μελέτη επί τη βάσει ανεκδότων αρχειακών πηγών», έκδοση της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, στη σελίδα 113 του οποίου γίνεται αναφορά στον λόγιο ιστορικό Α. Παπαδόπουλο-Κεραμέως, ο οποίος βοήθησε τον τότε Αρχιμανδρίτη και μετέπειτα Μητροπολίτη Πενταπόλεως Νεκτάριο Κεφαλά, Πατριαρχικό Επίτροπο Καΐρου, του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, στην καταγραφή και ταξινόμηση των παλαιών ιερών εικόνων που ευρέθησαν σε κρύπτη της Ι. Μονής Αγίου Γεωργίου παλαιού Καΐρου, στις 13 Αυγούστου 1887.

Η κ. Υπουργός επιβεβαίωσε στον Σεβ. Μητροπολίτη ότι πρόκειται περί συγγενούς της.

Ακολούθως, ο Επίσκοπος ενημέρωσε την Υπουργό για το επιτελούμενο ιεραποστολικό έργο στην Επαρχία του, ενώ την προσεκάλεσε, σε επόμενο ταξίδι της, να επισκεφθεί τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου Στοκχόλμης, να συναντηθεί με το ποίμνιο της Μητρός Εκκλησίας στην Σκανδιναυΐα και να διαπιστώσει τα όσα προφορικώς της εξέθεσε.

Λίαν πρωΐ της επομένης ημέρας, η Υπουργός ανέχωρησε αεροπορικώς από την Στοκχόλμη για τις Βρυξέλλες, για να συνεχίσει το υπηρεσιακό της ταξίδι και την περιοδεία της.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.