Κυριακή 23 Μαρτίου 2025

Άγιος Λάζαρος Ζακύνθου: Παράκληση και Χαιρετισμοί του Σταυρού 2025

Κάθε δειλινό Κυριακής της Σταυροπροσκυνήσεως, κατά παλαιότατη ευσεβή συνήθεια, τιμώντας Κλήρος και Λαός του Τζάντε τον Σταυρό του Χριστού, μεταβαίνουν στον Ναό του Αγίου Λαζάρου πόλεως Ζακύνθου, όπου ψάλλονται ο Παρακλητικός Κανόνας και οι Χαιρετισμοί προς το Τίμιο Ξύλο. 
     Απόψε, λοιπόν, 23 Μαρτίου 2025, κατά την εν λόγω γενομένη Ακολουθία, χοροστάτησε ο οικείος Ποιμενάρχης, Σεβ. Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος Δ΄.
     Την επίκαιρη ομιλία της συνάξεως έκανε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος π. Παναγιώτης Καποδίστριας, αναφερθείς στο στον τίμιο Σταυρό ως καυχήματος των Χριστιανών. [Την ομιλία μπορείτε να αναγνώσετε ΕΔΩ!]
     Το ψαλτήρι τίμησε η Χορωδία του Ναού, υπό τον ιεροψάλτη κ. Βασίλειο Σούρμπη, ο δε Εφημέριος, Οικονόμος Σταυροφόρος Πέτρος Μαρούδας, είχε φροντίσει να είναι όλα εν τάξει για την εθιμική αυτή λειτουργική ευκαιρία της τοπικής Εκκλησίας! 
[Φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Γιατράς και Ιωάννης Παπαδάτος]





























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.