Ευρισκόμενοι στον β΄ κύκλο του Σεμιναρίου Αγιολογίας, που λειτουργεί στο «Αληθώς» - Μορφωτικό Κέντρο Λόγου και Τέχνης Ενορίας Βανάτου, με γενικό θέμα: «Γνωριμία με τους νεοδιακηρυχθέντες Αγίους της Ορθόδοξης Εκκλησίας», την Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2026, ώρα 6 μ.μ., ο υπεύθυνος της σειράς, Σεβ. Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος Δ΄, θα παρουσιάσει τον βίο και την πολιτεία του νέου Αγίου ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ του ΓΚΑΓΚΑΣΤΑΘΗ.
Η παρουσίαση θα γίνει στην Αίθουσα της Ενοριακής Βιβλιοθήκης Βανάτου (έναντι Κωδωνωστασίου Ι. Ν. Παναγούλας), όπου μάλιστα θα έχει εκτεθεί νεοϊστορηθείσα Εικόνα του τιμωμένου Αγίου.
Ο Άγιος Δημήτριος Γκαγκαστάθης γεννήθηκε στον Πλάτανο Τρικάλων το 1903 και μεγάλωσε μέσα σε περιβάλλον φτώχειας, πίστης και σιωπηλής υπομονής. Έζησε ως έγγαμος, γνώρισε τις δυσκολίες της βιοπάλης και τον πόνο της ασθένειας, χωρίς να απομακρυνθεί από την προσευχή και την ελπίδα στον Θεό. Ως ιερέας διακρίθηκε για την απλότητα του λόγου, την ελεήμονα καρδιά και την πνευματική διάκριση, στηρίζοντας διά βίου ανθρώπους δοκιμαζόμενους. Η οσιακή κοίμησή του, στις 29 Ιανουαρίου 1975, σφράγισε έναν βίο αφανή, που η Εκκλησία διακήρυξε επίσημα με την αγιοκατάταξή του το 2025.
Μετά την ομιλία του Μητροπολίτη Ζακύνθου στο «Αληθώς» θα ψαλεί 10λεπτη σύνοψη εκ του Παρακλητικού Κανόνος προς τον νέο Άγιο.
Όσοι φιλάγιοι, είσθε ευπρόσδεκτοι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.