Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2026

Άγκυρα: Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στο δείπνο Ερντογάν – Μητσοτάκη

Παρών στο δείπνο που παρέθεσε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν στον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ήταν ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος.

Οι τρεις άνδρες εμφανίζονται σε φωτογραφίες να έχουν σχηματίσει «πηγαδάκι», με τον κ. Μητσοτάκη να δείχνει στον Οικουμενικό Πατριάρχη το κομπολόι του.

Όπως αναφέρει το protothema.gr, ο κ. Βαρθολομαίος είχε και ο ίδιος ένα κομπολόι οπότε η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από αυτό, με τον Τούρκο πρόεδρο να δείχνει ζωηρό ενδιαφέρον.

Χαρακτηριστικό είναι επίσης ότι ο Ταγίπ Ερντογάν συζήτησε αρκετή ώρα τόσο με τον Κ. Μητσοτάκη όσο και με τον Οικουμενικό Πατριάρχη αλλά και τον Μητροπολίτη Γέροντα Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, ο οποίος συνοδεύει στην Άγκυρα τον Οικουμενικό Πατριάρχη.

«Θερμό» ήταν το κλίμα που επικράτησε και στο δείπνο, το οποίο κράτησε λίγο παραπάνω από μία ώρα. Στο δείπνο μάλιστα η τουρκική προεδρία είχε μεριμνήσει να υπάρχει ορχήστρα που έπαιξε γνωστά ελληνικά και τουρκικά τραγούδια.

(ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)
(ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.