Με αφορμή την Κυριακή των Μυροφόρων, σήμερα, 26 Απριλίου 2026, ο Ναός της Παναγούλας στο Βανάτο είχε τη χαρά να υποδεχθεί τον Καθολικό Αρχιεπίσκοπο Κερκύρας, Ζακύνθου-Κεφαλληνίας και Τοποτηρητή του Αποστολικού Βικαριάτου Θεσσαλονίκης, κ. Γεώργιο Αλτουβά, ο οποίος επισκέφθηκε ευγενικά την Ενορία μας ως εκκλησιαζόμενος.
Ο Εφημέριός μας, π. Παναγιώτης Καποδίστριας, απηύθυνε θερμό χαιρετισμό προς τον υψηλό επισκέπτη και, ως ένδειξη τιμής, του προσέφερε έναν επιστήθιο σταυρό. Στην προσφώνησή του υπογράμμισε πως, παρά το γεγονός ότι από το 1054 δεν υφίσταται κοινωνία Αγίου Ποτηρίου μεταξύ Ορθοδόξων και Καθολικών, παραμένει κοινό καθήκον όλων η καλλιέργεια της Αγάπης, του Διαλόγου και της Φιλίας. Επισήμανε, μάλιστα, ότι αυτή την πορεία έχουν υπηρετήσει με συνέπεια τόσον ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος όσο και οι δύο τελευταίοι Πάπες, ο αείμνηστος Φραγκίσκος και ο σημερινός Πάπας, Λέων ΙΔ΄.
Στη συνέχεια, ο κ. Γεώργιος επισκέφθηκε την Ενοριακή Βιβλιοθήκη Βανάτου, όπου και η έδρα του Μορφωτικού Κέντρου Λόγου και Τέχνης «Αληθώς». Εκεί ενημερώθηκε από τον κ. Σταμάτιο Ζούλα, επιστημονικό συνεργάτη του Κέντρου, για την πορεία και τις δράσεις των δεκαέξι ετών ζωής και δράσης αυτής της σημαντικής αυτής ενοριακής πολιτισμικής πρωτοβουλίας, η οποία αποτελεί πλέον θεσμό για τη Ζάκυνθο και ευρύτερα.
Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του, ο κ. Γεώργιος υπέγραψε στο Βιβλίο Επισκεπτών και ακολούθησε προσφορά καφέ και πρωινού σε κοντινό εστιατόριο.

























Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.