Με επίκεντρο την εορτή της Θείας Αναλήψεως και την Κυριακή των Αγίων Πατέρων, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 24 Μαΐου 2026 η Ευχαριστιακή Σύναξη του Βανάτου στον Ναό της Παναγούλας, όπου συνεορτάστηκε η ιερά μνήμη του νεοαγιοκαταταχθέντος οσίου Ευμενίου του Σαριδάκη.
Κατά τη διάρκεια της λατρευτικής σύναξης, τιμήθηκε ιδιαιτέρως ο Όσιος, καθώς είχε προταθεί καλαίσθητο εικόνισμά του, ενώ ευλογήθηκε και αρτοκλασία.
Τον ιερουργό Εφημέριο, π. Παναγιώτη Καποδίστρια, πλαισίωσαν από το ψαλτήρι, οι κ.κ. Χρυσοβαλάντης Δρογγίτης, Σταμάτιος Ζούλας, Άγγελος Αγαλιανός και Σπυρίδων Σαρατσένος.
Την ομιλία της ημέρας έκαμε ο τακτικός κήρυκας της Ενορίας, Σταμάτιος Ζούλας, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Από τους θεοφόρους Πατέρες της Α΄ Οικουμενικής Συνόδου ώς τον ταπεινό παπούλη των Λοιμωδών, Ευμένιο τον θεοφόρο: Ο ίδιος πόθος για την αγάπη του Νυμφίου Χριστού». Στην ομιλία του αναδείχθηκε η πνευματική συνέχεια ανάμεσα στους Πατέρες της Α΄ Οικουμενική Σύνοδος και τη σύγχρονη μαρτυρία του Οσίου Ευμενίου, με κοινό άξονα την αφοσίωση και την αγάπη προς τον Χριστό.








































Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.