Δευτέρα 1 Ιουνίου 2026

Η εορτή του Αγίου Πνεύματος στη Μεσσηνία

Με εκκλησιαστική τάξη και με την παρουσία πλήθους πιστών, τιμήθηκε τη Δευτέρα 1η Ιουνίου 2026, η εορτή του Αγίου Πνεύματος στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας.

Επίκεντρο του εορτασμού ήταν τόσο ο Ενοριακός Ιερός Ναός Αγίας Τριάδος Καλαμάτας όσο και η ιστορική Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Καλαθίου Όρους στις παρυφές του Ταϋγέτου.

Στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Καλαμάτας προέστη της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, πλαισιωμένος από του εφημερίους του Ναού Πρωτοπρεσβυτέρους Κων/νο Ιωαννίδη και Χρυσόστομο Γιαννακά και τον Διάκονο Θεόφιλο Κυριάκο.

Κατά την ημέρα αυτή, η οποία ιδιαιτέρως τιμάται από τον Δικηγορικό Σύλλογο Καλαμάτας, τελέσθηκε και η καθιερωμένη Αρτοκλασία και παρέστη πλήθος δικηγόρων της πόλεως και διακεκριμένων δικαστικών λειτουργών, ενώ το παρόν έδωσαν και ο Βουλευτής Μεσσηνίας κ. Μίλτος Χρυσομάλλης, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Αθ. Βασιλόπουλος και πολλά μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου και του Δημ. Συμβουλίου Καλαμάτας.

Στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Καλαθίου Όρους, προέστη της Θείας Λειτουργίας ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας Αρχιμ. Φίλιππος Χαμαργιάς, συμπαραστατούμενος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως, ενώ μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας άπαντες έτυχαν της φιλοξενίας της Γερόντισσας Ανθίμης και της Αδελφότητος της Ιεράς Μονής Δημιόβης, της οποίας η παλαιά Μονή της Αγίας Τριάδος αποτελεί Μετόχι.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.