Κυριακή 7 Αυγούστου 2022

Κυριακή, 7.8.2022, στην Παναγούλα Βανάτου, με εορτασμό Αγίου Καλλινίκου Εδέσσης


Πρωί Κυριακής, 7ης Αυγούστου 2022, ισχυούσης της εορτής της Θείας Μεταμορφώσεως, στον Ναό της Παναγούλας Βανάτου, τελέστηκε Ιερατικό Συλλειτουργό υπό των Πρωτοπρεσβυτέρων του Οικουμενικού Θρόνου Νικολάου Μποζίκη - Ζακυνθίου εξ Αυστραλίας και Παναγιώτου Καποδίστρια.         
        Κατ' αυτήν την ημέρα προεορτάστηκε η μνήμη του νεοδιακηρυχθέντος Αγίου Καλλινίκου, Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας, με Αρτοκλασία. Στο κέντρο του Ναού δέσποζε Εικόνα και Λείψανο του τιμωμένου Αγίου.
        Το ψαλτήρι τίμησαν οι κ.κ. Δημήτριος Κάνδηλας, Σταμάτιος Ζούλας, Ιωάννης Καραβάνης και Σπυρίδων Σαρατσένος, ενώ ομίλησε κατάλληλα ο κ. Ζούλας, Μάστερ Θεολογίας. 
        Στο τέλος ο π. Παναγιώτης καλωσόρισε με θερμά λόγια τον πολυσέβαστο π. Νικόλαο Μποζίκη, επισημαίνοντάς του ότι μπορεί να θεωρεί την Ενορία Βανάτου όχι απλώς "σαν το σπίτι του", αλλά "σπίτι του". Του προσέφερε μάλιστα εικόνα και ευλογίες από την ανακομιδή του Αγίου Καλλινίκου. 
        Παρόμοια δωρήματα προσέφερε και στην παριστάμενη κ. Μαρία Δίου, η οποία, καταγόμενη από την Όρμα της Αριδαίας, είχε εκ του σύνεγγυς συναναστραφεί τον Άγιο Μητροπολίτη της περιοχής της, τώρα δε, διαμένοντας στη Ζάκυνθο με τον σύζυγό της κ. Ζούλα, προσέφεραν από κοινού στον Ναό μας -δεητικά- την Εικόνα του Αγίου και την Αρτοκλασία της σημερινής εορτής.





































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.