e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Πώς απεβίωσε, έτσι ξαφνικά, ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας Ευγένιος

Πληροφορίες από Radiolasithi.gr


Εκοιμήθη σε ηλικία 64 ετών ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας Ευγένιος πριν λίγη ώρα, βράδυ Πέμπτης. Σύμφωνα με πληροφορίες ο θάνατος ήταν ξαφνικός και ο Μητροπολίτης βρισκόταν εν πτήσει προς την Αθήνα.

Σύμφωνα πληροφορίες, ο Μητροπολίτης λιποθύμησε ενώ βρισκόταν εν πτήσει από την Κρήτη για την Αθήνα. Δυστυχώς όσοι ήταν κοντά, δεν κατάφεραν να τον βοηθήσουν.

Μάλιστα το τελευταίο διάστημα είχε ενοχλήσεις και αποφάσισε να ανέβει στην Αθήνα για ιατρικές εξετάσεις στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Μετά τη λιποθυμία του εντός του αεροπλάνου, στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος περίμενε ασθενοφόρο για να τον μεταφέρει στο εφημερεύον νοσοκομείο, δυστυχώς όμως στο δρόμο εξέπνευσε.

Οι γιατροί στο νοσοκομείο απλά διαπίστωσαν το θάνατό του.

Αξίζει να σημειωθεί πως σήμερα συμπληρώθηκαν εννέα ημέρες από τον θάνατο της μητέρας του, κάτι που όπως λένε οι άνθρωποι που ήταν κοντά στον μακαριστό, του στοίχησε πολύ.

Πληροφορίες  αναφέρουν πως αύριο, Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου θα συνεδριάσει εκτάκτως στις 10.00 η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης, ώστε να οριστεί Τοποτηρητής.

Επίσης η Ιερά Σύνοδος θα αποφασίσει τα σχετικά για την εξόδιο και την ταφή του μακαριστού Μητροπολίτου Ιεραπύτνης κυρού Ευγενίου, του οποίου ο θάνατος έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στο νησί της Κρήτης.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ας αναπαυθεί εν ειρηνη