Εορτάζοντας την 1034η επέτειο από τη Βάπτιση Ρωσίας-Ουκρανίας, την ημέρα μνήμης του Αγίου Ισαποστόλου Πρίγκιπα του Κιέβου Βλαδίμηρου του Μεγάλου και της Ημέρας της Ουκρανικής Πολιτείας, ο Μακ. Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Επιφάνιος προέστη Θείας Λειτουργίας στις 28 Ιουλίου 2022 στον χρυσότρουλο Καθεδρικό Ναό του Αγίου Μιχαήλ.
Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα
-
-
-
CATECHETICAL HOMILY FOR THE OPENING OF HOLY AND GREAT LENT (2025) - + B A R T H O L O M E W BY GOD’S MERCY ARCHBISHOP OF CONSTANTINOPLE – NEW ROME AND ECUMENICAL PATRIARCH TO THE PLENITUDE OF THE CHURCH MAY THE GRACE ...Πριν από 3 εβδομάδες
-
Βαρθολομαίος: “Η κλιματική αλλαγή, ή μάλλον η κλιματική κρίσις, δεν είναι «μελλοντικό σενάριο», αλλά απτή και επώδυνος πραγματικότης” - Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, τη Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2025, το απόγευμα επισκέφθηκε τον Καθεδρικό Ναό του Στρασβούργου...Πριν από 1 μήνα
-
Έτερος Εγώ (2016) - «Έτερος Εγώ». Το ελληνικό θρίλερ του Σωτήρη Τσαφούλια που απέσπασε πολύ καλές κριτικές και εντυπωσίασε το κοινό, είχε αποσυρθεί από τις κινηματογραφικές...Πριν από 5 χρόνια
-
Τρεις συνεικόνες για τον Ανδρέα Κάλβο - [Πρωτοδημοσιεύτηκαν στο Περιοδικό *Επτανησιακά Φύλλα* 29 (2009) 418, 420 και 422,συνοδευόμενα από ποιήματα και αναφερόμενα στον Ποιητή των* Ωδών*.] *Τώρ...Πριν από 15 χρόνια
Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022
Κίεβο: Εορτάζοντας η Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας την 1034η επέτειο από το Βάπτισμα των Ρως
Έκδοση της Αποστολικής Διακονίας για την Πατριαρχική Επίσκεψη στη Στοκχόλμη
Η Ι. Μητρόπολις Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυΐας παρουσιάζει και παράλληλα παραδίδει στο ποίμνιό της και σε κάθε ενδιαφερόμενο για τα εκκλησιαστικά και ιστορικά δρώμενα, μία νέα δίγλωσση έκδοσή της, στην ελληνική και την αγγλική, με τίτλο, “Ὁ Οἰκουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαῖος καί ἡ 50ετηρίς τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Σουηδίας”, η οποία αναφέρεται στην επίσκεψη της Α. Θ. Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου, στη Στοκχόλμη, το 2019, με αφορμή την συμπλήρωση πενήντα ετών από της ιδρύσεως της επαρχίας του Οικουμενικού Θρόνου στη Σκανδιναυΐα, με την έκδοση Ιδρυτικού Πατριαρχικού και Συνοδικού Τόμου.
Δήλωση Μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιεροθέου
Ἐπειδή,ὕστερα ἀπό τήν ἀπόφαση τῆς Ἱερᾶς Συνόδου τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος γιά τήν διχοτόμιση τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Αἰτωλίας καί Ἀκαρνανίας, γράφηκαν μερικά σχόλια γιά τό πρόσωπό μου, θά ἤθελα νά ἐνημερώσω κάθε ἄνθρωπο καλῆς θέλησης τά ἀκόλουθα:
155η μέρα εισβολής των Ρώσων στην Ουκρανία, ο δημοσιογράφος Κ. Ονισένκο σχολιάζει [video-photos]
28 Ιουλίου 2022, δηλαδή 155η μέρα της άνανδρης και λυσσαλέας εισβολής των Ρώσων στην Ουκρανία, ο δημοσιογράφος Κώστας Ονισένκο σχολιάζει τα συμβαίνοντα με τον δικό του χαρακτηριστικό κι ευθύ τρόπο.
Επικοινωνία Προέδρου της Ουκρανίας με τον Οικουμενικό Πατριάρχη
ΧΡΙΣΤΙΑΝΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ: Μελέτες για την αναβίωση του θεσμού των διακονισσών
ΧΡΙΣΤΙΑΝΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ: Μελέτες για την αναβίωση του θεσμού των διακονισσών, επιμέλεια Σπυριδούλα Αθανασοπούλου-Κυπρίου, Αικατερίνη Δροσιά και Αντωνία Κυριατζή, εκδ. Αρμός, Αθήνα 2022. Σελ. 520.
Κεντρικό θέμα του συλλογικού τόμου είναι η παρουσία και η διακονία των χριστιανών γυναικών στη ζωή της Εκκλησίας. Βασικοί άξονες των 25 κεφαλαίων του είναι πρώτον η αναβίωση του θεσμού των Διακονισσών, δεύτερον η Βιβλική, λειτουργική, Πατερική, αρχαιολογική, κανονική, θεολογική, και ιστορική ανάλυση του θέματος και τέλος η κριτική θεολογική αποτίμηση των πρόσφατων εξελίξεων στην Ορθόδοξη Εκκλησία σχετικά με τον θεσμό των διακονισσών, και όχι μόνο. Σκοπός όλων των κεφαλαίων είναι να μελετηθεί το ζήτημα από πολλές και διαφορετικές πλευρές, προκειμένου οι αναγνώστες και μελετητές του θέματος να αποκομίσουν μια συνολική εικόνα των σχετικών ζητημάτων.
Τα Ονομαστήρια του Μητροπολίτου Βρυούλων κ. Παντελεήμονος
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΒΡΥΟΥΛΩΝ