e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

2003. Επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη σε τόπους του Διονυσίου Σολωμού εν Ζακύνθω

   Πρωί 23ης Αυγούστου 2003  

Στην πλατεία Σολωμού, ενώπιον του ανδριάντα του Μεγάλου Ποιητή μας!

 Στο Μαυσωλείο Σολωμού και Κάλβου (ενώπιον του σολωμικού τάφου), στο Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων.


Τι έγραψε ο Πατριάρχης έγραψε στο βιβλίο των Επισκεπτών του Μουσείου Σολωμού; Ιδού: 

Υπερήφανοι και ημείς ως επίτιμος δημότης Ζακύνθου επεσκέφθημεν σήμερον το Μουσείον των Επιφανών ανδρών αυτής και ηυχήθημεν υπέρ αιωνίας μνήμης αυτών και αναδείξεως από Θεού πολλών αξίων συνεχιστών του μεγαλοπνόου αυτών έργου υπέρ της Νήσου και υπέρ του πολιτισμού γενικώτερον.
Διάπυρος προς Θεόν ευχέτης
+ Ο Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίος
,βγ΄ Αυγούστου κγ΄.

[Η εγγραφή Βαρθολομαίου πρωτοδημοσιεύτηκε στην εργασία της Δέσποινας Καποδίστρια, "ΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΙΟ ΣΟΛΩΜΟ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΣΟΛΩΜΟΥ", Περιοδικό Επτανησιακά Φύλλα 27 (2007) 135-152. Μπορείτε όμως να αναγνώσετε την εργασία και ψηφιακά, μ' ένα κλικ ΕΔΩ.]   

Δεν υπάρχουν σχόλια: