15 Ιουνίου 2022, δηλαδή 112η μέρα της άναδρης και λυσσαλέας εισβολής των Ρώσων στην Ουκρανία, ο δημοσιογράφος Κώστας Ονισένκο σχολιάζει τα συμβαίνοντα με τον δικό του χαρακτηριστικό κι ευθύτατο τρόπο.
Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα
-
Βενετία: Εγκαινιάστηκε η έκθεση «Ο Ελ Γκρέκο και η ζωγραφική, μεταξύ Κρήτης και Βενετίας» - Εγκαινιάσθηκε στις 29.4.2025, η έκθεση «Ο Ελ Γκρέκο και η ζωγραφική, μεταξύ Κρήτης και Βενετίας», η οποία φιλοξενείται στο μουσείο Παλάτσο Ντουκάλε της Βεν...Πριν από 7 ώρες
-
Γεωργίου Λέκκα: ΑΟΡΑΤΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ (νέo ποίημα) - Δύο χρόνια από την κρίσιμη επέμβαση θυμήθηκα τον γιατρό ένδακρυ να λέει: «Δυστυχώς μάς νίκησε η ασθένεια». Τότε ήμουν ακόμα ανυποψίαστος πως ο θάνατος απασ...Πριν από 6 ημέρες
-
Patriarchal Encyclical for Holy Pascha 2025 - + B A R T H O L O M E W By God’s Mercy Archbishop of Constantinople-New Rome and Ecumenical Patriarch To the Plenitude of the Church: May the Grace, Pe...Πριν από 2 εβδομάδες
-
Βαρθολομαίος: “Η κλιματική αλλαγή, ή μάλλον η κλιματική κρίσις, δεν είναι «μελλοντικό σενάριο», αλλά απτή και επώδυνος πραγματικότης” - Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, τη Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2025, το απόγευμα επισκέφθηκε τον Καθεδρικό Ναό του Στρασβούργου...Πριν από 3 μήνες
-
Έτερος Εγώ (2016) - «Έτερος Εγώ». Το ελληνικό θρίλερ του Σωτήρη Τσαφούλια που απέσπασε πολύ καλές κριτικές και εντυπωσίασε το κοινό, είχε αποσυρθεί από τις κινηματογραφικές...Πριν από 5 χρόνια
-
Τρεις συνεικόνες για τον Ανδρέα Κάλβο - [Πρωτοδημοσιεύτηκαν στο Περιοδικό *Επτανησιακά Φύλλα* 29 (2009) 418, 420 και 422,συνοδευόμενα από ποιήματα και αναφερόμενα στον Ποιητή των* Ωδών*.] *Τώρ...Πριν από 15 χρόνια
Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022
112η μέρα εισβολής των Ρώσων στην Ουκρανία, ο δημοσιογράφος Κ. Ονισένκο σχολιάζει [video-photos]
Η συνήθεια του κακού
«Ποτέ μην κάνεις το κακό για ν’ αστειευτείς. Γιατί πολλές φορές συμβαίνει να κάνει κανείς στην αρχή αστεία το κακό, μετά όμως και χωρίς να το θέλει υποδουλώνεται σ’ αυτό» (Αββάς Δωρόθεος)
Γελάμε με το κακό σήμερα ή διασκεδάζουμε με αυτό. Ταινίες και σειρές θρίλερ, με αίμα, βία, θάνατο, παραψυχολογικά φαινόμενα, δαιμονικές υπάρξεις, τέρατα καθιστούν την εικόνα του κακού ελκυστική. Το συνηθίζουμε. Δεν μας ενοχλεί. Το ίδιο συμβαίνει και με τα διαδικτυακά παιχνίδια. Το κακό, επειδή στην οθόνη έχουμε την αίσθηση ότι δεν είναι πραγματικό, δεν μας αγγίζει. Επειδή είναι εικονικό και δεν το ζούμε, δεν πειράζει να το απολαμβάνουμε. Άλλωστε ό,τι είναι ακραίο εξάπτει την περιέργειά μας. Και η βιομηχανία του θεάματος αυξάνει την ακρότητα, την σκληρότητα, την βία, ακριβώς για να προκαλέσει.
"Προς Εκκλησιασμόν" με τον Αναστάσιο Βαβούσκο, ειδικό στο Εκκλησιαστικό Δίκαιο [video]
ΙΕΡΑ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΟΣΙΟΥ ΒΗΣΣΑΡΙΩΝΟΣ ΑΓΑΘΩΝΙΤΟΥ
Την 14η Ιουνίου 2022 η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου αποφάσισε την αγιοκατάταξη του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου, του Ελεήμονος και Πνευματικού.
Με την ευκαιρία της χαρμόσυνης αυτής αναγγελίας η Ιερά Μητρόπολις Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας δημοσιεύει για πρώτη φορά και διαθέτει (ηλεκτρονικά) την πλήρη Ακολουθία του Οσίου Βησσαρίωνος, η οποία περιλαμβάνει Μικρό και Μεγάλο Εσπερινό, Όρθρο, Παρακλητικό Κανόνα και Εγκώμια, ποίημα του Σεβ. Μητροπολίτου Εδέσσης κ. Ιωήλ.
ΑΝΑΓΝΩΣΤΕ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ:
Η ΠτΔ Κ. Σακελλαροπούλου και ο πρώην ΠτΔ ευχήθηκαν στον Οικουμενικό Πατριάρχη για τα ονομαστήριά του
Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος δέχθηκε τις εγκάρδιες ευχές της Εξοχ. Πρόεδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας τους, με αφορμή την ονομαστική εορτή του.
Για τον ίδιο σκοπό επικοινώνησε με τον Παναγιώτατο και ο τέως Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Εξοχ. κ. Προκόπης Παυλόπουλος, εκφράζοντάς του τις θερμές ευχές του.
Ένας ξεχωριστός, ιδιαίτερος δεσμός
Γράφει η ΔΙΟΝΥΣΙΑ ΜΟΥΣΟΥΡΑ
Η δυνατή βροχή και ο αέρας, εκείνο το πρωί, δυσκόλεψαν πολύ και την οδήγηση αλλά και την εύρεση χώρου στάθμευσης του αυτοκινήτου. Αποτέλεσμα, να είναι σχεδόν 9.00 η ώρα, όταν έφτασα στην Κλινική, ενώ για κάθε μου ραντεβού, έφτανα πάντα τουλάχιστον δέκα λεπτά νωρίτερα.
Ήταν μία από τις ψυχιατρικές κλινικές, που φρόντιζε άτομα με ψυχιατρικά προβλήματα, αφότου έπαιρναν εξιτήριο από το Πανεπιστημιακό Ψυχιατρείο της Μελβούρνης, στο οποίο ήταν η βάση μου.