e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

2003. Προσκύνημα του Οικουμενικού Πατριάρχη στον ναό του Αγίου Νικολάου στο Μόλο

   Πρωί 23ης Αυγούστου 2003   




Το πρωί της 23ης Αυγούστου 2003, ευρισκόμενος ο Οικουμενικός Πατριάρχης στη Ζάκυνθο και μάλιστα στην Πλατεία Διονυσίου Σολωμού, επισκέφτηκε τον παρακείμενο ιστορικό ναό του Αγίου Νικολάου στον Μόλο, συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Ζακύνθου και την πολυπληθή συνοδεία του. Εκεί δέχτηκε τους επισήμους ο Εφημέριος του Μητροπολιτικού Ναού (όπου ανήκει ο εν λόγω ναός) π. Παναγιώτης Σπουργίτης. 

Στον Πατριάρχη προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση το ότι στον γραφικό αυτό αυτό ναό εφημέρευσε ο Άγιος Διονύσιος, μετά την παραίτησή του από την έδρα της Αίγινας, εκτίθενται μάλιστα εδώ κάποια από τα άμφια του Πολιούχου!

Δεν υπάρχουν σχόλια: