skip to main |
skip to sidebar
e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.
Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα
-
Βενετία: Εγκαινιάστηκε η έκθεση «Ο Ελ Γκρέκο και η ζωγραφική, μεταξύ Κρήτης
και Βενετίας»
-
Εγκαινιάσθηκε στις 29.4.2025, η έκθεση «Ο Ελ Γκρέκο και η ζωγραφική, μεταξύ
Κρήτης και Βενετίας», η οποία φιλοξενείται στο μουσείο Παλάτσο
Ντουκάλε της Βεν...
Πριν από 7 ώρες
-
Γεωργίου Λέκκα: ΑΟΡΑΤΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ (νέo ποίημα)
-
Δύο χρόνια από την κρίσιμη επέμβαση θυμήθηκα τον γιατρό ένδακρυ να λέει:
«Δυστυχώς μάς νίκησε η ασθένεια». Τότε ήμουν ακόμα ανυποψίαστος πως ο
θάνατος απασ...
Πριν από 6 ημέρες
-
Patriarchal Encyclical for Holy Pascha 2025
-
+ B A R T H O L O M E W
By God’s Mercy
Archbishop of Constantinople-New Rome and Ecumenical Patriarch
To the Plenitude of the Church:
May the Grace, Pe...
Πριν από 2 εβδομάδες
-
Βαρθολομαίος: “Η κλιματική αλλαγή, ή μάλλον η κλιματική κρίσις, δεν είναι
«μελλοντικό σενάριο», αλλά απτή και επώδυνος πραγματικότης”
-
Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, τη Δευτέρα,
27 Ιανουαρίου 2025, το απόγευμα επισκέφθηκε τον Καθεδρικό Ναό του
Στρασβούργου...
Πριν από 3 μήνες
-
Έτερος Εγώ (2016)
-
«Έτερος Εγώ». Το ελληνικό θρίλερ του Σωτήρη Τσαφούλια που απέσπασε πολύ
καλές κριτικές και εντυπωσίασε το κοινό, είχε αποσυρθεί από τις
κινηματογραφικές...
Πριν από 5 χρόνια
-
Τρεις συνεικόνες για τον Ανδρέα Κάλβο
-
[Πρωτοδημοσιεύτηκαν στο Περιοδικό *Επτανησιακά Φύλλα* 29 (2009) 418, 420
και 422,συνοδευόμενα από ποιήματα και αναφερόμενα στον Ποιητή των* Ωδών*.]
*Τώρ...
Πριν από 15 χρόνια
Ανταπόκριση από Λονδίνο
Την Κυριακή 8η Μαρτίου 2009 πραγματοποιήθηκε στην Κοινότητα Αγ. Παντελεήμονος Harrow ΒΔ Λονδίνου Πνευματική Σύναξη, οργανωμένη από τη Βοηθητική Αδελφότητα Κυριών «Η Αγία Αγάθη». Οι Κυρίες είχαν ετοιμάσει πλούσια και νοστιμότατα νηστίσιμα κεράσματα, τα οποία επιμελήθηκαν ειδικά η κα. Άννα Αναστάση και η κα. Ανδρούλλα Κωνσταντή.
Ο Ιερατικώς Προϊστάμενος Οικον. Αναστάσιος Δ. Σαλαπάτας καλωσόρισε τις πολλές δεκάδες μελών και φίλων της Κοινότητας που τίμησαν την ωραία και Πνευματική αυτή Σύναξη, κάνοντας σύντομη αναφορά και στην εορτή της ημέρας, η οποία ήταν η Κυριακή της Ορθοδοξίας.
Ομιλητής στην εκδήλωση αυτή ήταν ο διακεκριμένος δημοσιογράφος και εκδότης επί μακρά σειρά ετών της ελληνικής εφημερίδας Ο Ταχυδρόμος του Λονδίνου κ. Ιάκωβος Γιακουμάτος. Το θέμα του ήταν: «Ο ήρωας Μακρυγιάννης και τα Απομνημονεύματά του». Τον ομιλητή παρουσίασε στο κοινό ο Πρόεδρος της Επιτροπής του Ελληνικού Κολεγίου Αγ. Παντελεήμονος Δρ. Σεραφείμ Κυριακίδης, ο οποίος επιμελήθηκε επίσης και την σειρά των έγχρωμων διαφανειών.
Ο Στρατηγός Ιωάννης Μακρυγιάννης (1794-1864) ήταν ένας γενναίος αγωνιστής του Μεγάλου Απελευθερωτικού Αγώνα των Ελλήνων ενάντια στον Τούρκο κατακτητή. Είχε πολλά και πλούσια ταλέντα. Ήταν από τις πιο σημαντικές στρατιωτικές φυσιογνωμίες του καιρού του, αλλά συνάμα και ένας αξιόλογος πολιτικός και οξυδερκής διπλωμάτης, καθώς και από τη φύση του καλλιτέχνης.
Η εκδήλωση αυτή εντασσόταν στο πλαίσιο των εορτασμών, για να τιμηθεί η μεγάλη Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821.