e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2009

Φωτοστιγμιότυπα από τη σημερινή ενθρόνιση του Πατριάρχη Μόσχας Κυρίλλου / The Russian Orthodox Church enthroned Kirill





Μεγάλες στιγμές στη Ρωσία σήμερα και μάλιστα στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Σωτήρος της Μόσχας. Η Ορθόδοξη Εκκλησία της απέραντης αυτής φίλης χώρας απέκτησε κι επισήμως τον Πρωτοκορυφαίο της, τον Πατριάρχη Κύριλλο! Οι παραπάνω ενδεικτικές φωτογραφίες προέρχονται από τους Reuters και αποτυπώνουν τη σπουδαιότητα του γεγονότος για την Εκκλησία της Ρωσίας, που έχει πάντως αντίκρισμα και σε ολόκληρη την Ορθοδοξία, αλλά και τον καθόλου Χριστιανισμό.
Σε κάθε περίπτωση, όπως μεταδίδουν τα διεθνή Πρακτορεία Ειδήσεων, τονίστηκε η αναγκαιότητα της Ενότητας μεταξύ των Χριστιανών, ιδιαίτερα σε καιρούς πολυαπαιτητικούς και πολύ δύσκολες συγκυρίες ανά τον κόσμο.
Εμείς, από αυτόν τον ταπεινό ιστότοπο, δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε και να προσευχηθούμε, ο νέος Πατριάρχης να εργασθεί προς αυτή την κατεύθυνση, "ορθοτομών τον λόγον της αληθείας" της Εκκλησίας ως Κυριακού Σώματος, δίχως αγκυλώσεις και μεγαλοϊδεατισμούς. οι οποίοι -ούτως ή άλλως- πληγώνουν την Ενότητα και πικραίνουν την Αγάπη, για την οποίαν ο ίδιος ο Ιησούς ενανθρώπησε και θυσιάστηκε!...

Δεν υπάρχουν σχόλια: