e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Η αφίσα της προσεχούς Γιορτής Οικολογίας, της 1ης δράσης του γ΄ κύκλου "Αληθώς"


Κυκλοφορήθηκε σήμερα η αφίσα της πρώτης σύναξης του νέου - τρίτου κύκλου δράσεων του Κέντρου Λόγου Μπανάτου "Αληθώς", καμωμένη -όπως πάντα- με την καλλιτεχνική / αφαιρετική αισθητική του Ιωάννη Πορφύριου Καποδίστρια. Δυο πουλιά, καθισμένα στα καλώδια του ηλεκτρικού ρεύματος, παραπέμπουν, εμμέσως πλην σαφώς, στη σχοινοβασία και συνάμα στην επικινδυνότητα των συμπεριφορών του ανθρώπου, στις οριακές σχέσεις του με το φυσικό περιβάλλον.

Για τρίτη συνεχή χρονιά, η πρώτη σύναξη του "Αληθώς" θα είναι και Οικολογική Γιορτή, δεδομένου ότι κάθε 1η Σεπτεμβρίου -με πρωτοβουλία του Οικουμενικού Πατριαρχείου, αρχής γενομένης το 1989-, η Ορθόδοξη Εκκλησία προσεύχεται και καλεί τον λαό να ενεργεί υπέρ της Φύσης! 

Λοιπόν, Σας περιμένουμε όλους Σας, την ερχόμενη Παρασκευή, στις 7.30 μ.μ., στον κήπο της Παλαιάς Βλαχέραινας Μπανάτου, όπου, ενώπιον του λειψάνου του τιμίου Χεριού του Αγίου Διονυσίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος Δ΄ θα ομιλήσει με θέμα: "Ανιχνεύοντας το Θείο Αποτύπωμα στη Φύση"!

Δεν υπάρχουν σχόλια: