e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Μήνυμα του Μητροπολίτου Ζακύνθου κ. Διονυσίου Δ΄ για το νέο σχολικό έτος 2013-14

Εκλεκτοί μας εκπαιδευτικοί και αγαπητά μας παιδιά,
              μέσα στις ιδιαίτερα δύσκολες κοινωνικές συνθήκες που ζούμε, μια καινούργια σχολική περίοδος ξεκινά και οι ελπίδες για πρόοδο αναπτερώνονται.
            Ενώ γύρω μας όλα είναι σκοτεινά και πένθιμα, τα σχολεία αποτελούν νησίδες φωτός και αισιοδοξίας, διότι εδώ συγκεντρώνεται το χαμόγελο του μέλλοντός μας, ό,τι δηλαδή εκλεκτότερο μπορεί να διαθέτει η κάθε κοινωνία και μάλιστα ο σύγχρονος χειμαζόμενος Ελληνισμός. Τα σχολεία αποτελούν τις ουσιαστικότερες πηγές, από τις οποίες αναβλύζει το καθάριο νερό της Γνώσης, που ξανοίγει τους πνευματικούς ορίζοντες εκείνων οι οποίοι θα το γευθούν.
            Η τοπική Εκκλησία της Ζακύνθου, ως γνωστόν, βρίσκεται και θα βρίσκεται πάντοτε αρωγός Σας σε κάθε συλλογικό ή προσωπικό Σας πρόβλημα.
            Εύχομαι σε όλους και όλες, τους παιδαγωγούς, τους γονείς και κηδεμόνες και στα αγαπημένα μας παιδιά, η νέα σχολική χρονιά να είναι φωτισμένη και αποδοτική, πλημμυρισμένη  από γνώση και πρόοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: