e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην Ιμβριακή Ένωση Μακεδονίας-Θράκης

  Κάτω Τούμπα Θεσσαλονίκης, 26 Οκτωβρίου 2013, ώρα 6 μ.μ.  


Την Ιμβριακή Ένωση Μακεδονίας - Θράκης στην Κάτω Τούμπα Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε το απόγευμα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από τα μέλη της και από πλήθος κόσμου.

[Φωτό: Λευτέρης Χρυσοχόος]
Ο κ. Βαρθολομαίος χαρακτήρισε το «καλύτερο επιστέγασμα» της επίσκεψης του στη Θεσσαλονίκη, την παρουσία του στον χώρο της Ιμβριακής Ένωσης, που γιορτάζει φέτος τα 86 χρόνια από την ίδρυση της και μίλησε θερμά τόσο για τα μέλη της όσο και για τη γενέτειρα του. Εξέφρασε παράλληλα την ικανοποίηση του για το σχολείο, που άνοιξε φέτος «μετά από μισό αιώνα» και πάλι στο νησί, έστω και με λίγους μαθητές -ένας από τους οποίους ήταν παρών στην εκδήλωση-, ενώ υπενθύμισε ότι και ο ίδιος είχε μαθητεύσει σε αυτό από τα έξι ως τα έντεκα του χρόνια.

Είναι «ένα ιστορικό γεγονός για την Ίμβρο και εύχομαι να ακολουθήσουν και άλλα ιστορικά γεγονότα», πρόσθεσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Πηγή: ΑΠΕ

Ολόκληρη την Ομιλία του Οικουμενικού Πατριάρχου δημοσιεύσαμε στην Ψηφιακή Βιβλιοθήκη μας. Εάν επιθυμείτε να την αναγνώσετε, κάντε απλώς ένα κλικ ΕΔΩ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: