e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Μια χαροποιός μεταμόσχευση

Γράφει ο π. Παναγιώτης Καποδίστριας

[Μεταμόσχευσις ποδός υπό των Αγίων Κοσμά και Δαμιανού
Λεπτομέρεια τοιχογραφίας δια χειρός Θεοδώρου Βογδάνου.]
Στις σημερινές διαδικτυακές εκδόσεις των Μ.Μ.Ε. διαβάζουμε: 

Δώρο ζωής από 40χρονο

Ο άνδρας που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Παπανικολάου μετά από ρήξη ανευρύσματος εγκεφάλου χάρισε ζωή αλλά και φως με τα όργανά του. Η καρδιά μεταμοσχεύτηκε με επιτυχία σε 42χρονο στο Ωνάσειο, το ήπαρ σε 62χρονη η οποία έπασχε από πρωτοπαθή χολική κίρρωση στο Ιπποκράτειο, ο ένας νεφρός σε 32χρονο στο Ιπποκράτειο και ο δεύτερος νεφρός σε 65χρονο στο νοσοκομείο του Ρίου. Οι κερατοειδείς θα μεταμοσχευτούν τις επόμενες μέρες στην Οφθαλμολογική του Παπανικολάου. [Δείτε περισσότερα εδώ].

Με χαρά αναγγέλλουμε ότι ο ανωτέρω αναφερόμενος 32χρονος, είναι ο Ζακυνθινός Θεολόγος Μ. Μπ., εποχιακός υπάλληλος της Μονής Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου, ο οποίος τα τελευταία χρόνια ταλαιπωρείτο αφάνταστα στις Μονάδες Τεχνητού Νεφρού της Θεσσαλονίκης και της Ζακύνθου, ήδη πάντως με επιτυχία δέχτηκε σήμερα το πρωί το μεγάλο αυτό και -γιατί όχι;- θείο δώρο, το οποίο αποκαθιστά την κλονισμένη υγεία του! 

Μια δική μας σκέψη: Ατυχώς, υπάρχουν και σήμερα κάποιοι θεολογούντες, οι οποίοι συχνά-πυκνά (επι)φέρουν κάποια θεολογικοφανή προσκόμματα στην ιερή αυτήν υπόθεση των Μεταμοσχεύσεων... Εάν όλοι όμως συλλογισθούμε ότι ο ίδιος ο Ιησούς, ο Χορηγός και Κυριάρχης της όντως Ζωής, σε κάθε ευχαριστιακή σύναξη "μελίζεται" και "μεταμοσχεύεται" Όλος εντός των πιστών, τότε "ουδείς λόγος εξαρκέσει προς ύμνον των θαυμασίων" Του! Οι δε σκεπτικιστές θεολογούντες ας λένε... Ή, όπως λέει το λαϊκό ασμάτιο: "Αστους να λένε, άστους να πουν /  αυτοί δεν ξέρουν ν' αγαπούν"!!!... 

1 σχόλιο:

π.Παναγιώτης Φωτεινόπουλος είπε...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΡΙΑΔΙΚΟ ΘΕΟ ΠΟΥ ΔΙΑ ΠΡΕΣΒΕΙΩΝ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΜΑΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΤΟΥ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΥ , Ο ΑΓΑΠΗΤΟΣ ΜΑΣ ΦΙΛΟΣ ΑΠΑΛΑΧΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΑΝΟ ΤΩΝ ΑΙΜΟΚΑΘΑΡΣΙΩΝ .
ΕΥΧΩΜΑΙ ΤΑΧΕΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΡΩΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΑΣ , ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΠΟΥ ΑΣΚΕΙ ΜΕ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΟ ΖΗΛΟ ΑΛΛΑ ΕΥΧΟΜΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΣΥΝΤΟΠΙΤΕΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΛΥΤΡΩΣΗ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΟΣΧΕΥΜΑ ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗΣ .