e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Στην ενορία μας σήμερα ο Επίσκοπος Μοζαμβίκης κ. Ιωάννης / Τιμητική αναφορά στον Nelson Mandela















































Σήμερα, κατά την κυριακάτικη Ευχαριστιακή Σύναξη, ευλογηθήκαμε ως Ενορία -στον ναό της Φανερωμένης Μπανάτου- από την τιμητική παρουσία του θεοφ. Επισκόπου Μοζαμβίκης κ. Ιωάννου, του αγαπητού συμπολίτη μας. 

Ο Επίσκοπος προέστη της Θείας Λειτουργίας και, κατά την διάρκεια του Κοινωνικού, ομίλησε απλά και από καρδιάς στο εκκλησίασμα για την αναγκαιότητα εξεύρεσης κατάλληλου καταλύματος για τον Σαρκούμενο Θεό, έστω κι αν αυτό το κατάλυμα -η ψυχή μας εν προκειμένω- είναι, σε τελική ανάλυση, πραγματικός στάβλος, με ό,τι η λέξη υπονοεί. 


Με την ευκαιρία μάλιστα της σημερινής ταφής του εμβληματικού ηγέτη της Νοτίου Αφρικής Nelson Mandela, ανέφερε ότι είχε την τιμή να τον γνωρίσει εκ του σύνεγγυς κατά την διακονία του στην χώρα εκείνη του νότου, τον είχε μάλιστα καταπλήξει η υψιπετής φυσιογνωμία του, η φωτεινή και ιλαρή προσωπικότητά του και η συγχωρητικότητα που τον περικοσμούσε για χάρη της Ενότητας του πολυδιχασμένου και πολυταλαίπωρου λαού του.






Ακολούθησε κέρασμα στο παλαιό πρεσβυτερείο / πατρικό σπίτι του Εφημερίου, δίπλα στον ναό της Φανερωμένης, κατά την διάρκεια του οποίου δόθηκε η ευκαιρία ανταλλαγής γόνιμων σκέψεων επί διαφόρων θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος!

1 σχόλιο:

Mygdalis Kostas είπε...

Όταν γνώρισα τον επίσκοπο τότε αρχιμανδρίτη στο Γιοχάνεσμπουργκ και είδα την σχέση του με τους αδελφούς έγχρωμους κατάλαβα τότε και τα της γνωριμίας του με τον Μαντέλα.