e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014

Η 1η του νέου Έτους 2014 στη Φανερωμένη Μπανάτου

Βροχερή και άστατη είναι η 1η του νέου Έτους 2014, εδώ στο Μπανάτο της Ζακύνθου. Όμως την κακοκαιρία αντιμετωπίσαμε δια της ευχαριστιακής ευφροσύνης στον λειτουργικό - λατρευτικό χωροχρόνο του ναού της Φανερωμένης μας, εορτάζοντας την Περιτομή του Κυρίου και την μνήμη του Αγίου Βασιλείου. Στο Ιερατικό Συλλείτουργο συμμετείχαν ο Εφημέριός μας π. Παναγιώτη Καποδίστρια και ο π. Νικόλαος Γουσέτης, Εφημέριος των γειτονικών συνοικισμών Κουκουναρίας και Χουρχουλιδίου. 

Μετά την θεία Λειτουργία, εψάλη η καθιερωμένη Δοξολογία, παρόντων των τοπικών Αρχόντων, δηλαδή του Αντιδημάρχου Ζακύνθου κ. Διονυσίου Φιλ. Τουρκάκη και του Προέδρου του Μπανάτου κ. Χαραλάμπους Δημ. Κοντονή.

Στη συνέχεια έγινε η επίδοση των διοριστηρίων εγγράφων στους νέους Εκκλησιαστικούς Συμβούλους, των οποίων η θητεία αρχίζει σήμερα και θα λήξει την 31η Δεκεμβρίου 2016, συν Θεώ! Χθες το βράδυ έγινε η πρώτη σύγκληση του Συμβουλίου, υπό τη νέα σύνθεσή του και αρχαιρεσίες. Έτσι σήμερα έλαβαν τους διορισμούς τους από τον Εφημέριο - Πρόεδρο οι ακόλουθοι: ο κ. Κωνσταντίνος Βασ. Μάτσας ως Γραμματέας, η κ. Πηνελόπη Αντ. Κοντονή ως Ταμίας, ο κ. Διονύσιος Παν. Ροδίτης ως Μέλος, ενώ ο εκλεγείς ως Αντιπρόεδρος κ. Διονύσιος Παν. Στραβοπόδης δεν παρέστη, για υπηρεσιακούς λόγους. 

Τέλος, έγινε το κόψιμο της παραδοσιακής Κουλούρας, το "ηύρεμα" έπεσε στην ενορίτισσά μας κ. Μάρθα Νικ. Καποδίστρια, η οποία έλαβε ως δώρο ένα αντίτυπο της Καινής Διαθήκης, του βιβλίου των βιβλίων!

Ο π. Παναγιώτης στην ομιλία του ανέλυσε δι' ολίγων την σημασία της εισόδου μας σε νέα Χρονιά, λέγοντας ότι πρόκειται για ένα νέο αθλητικό στάδιο, όπου καλούμαστε να αναπτύξουμε δυνατότητες και ταλέντα, ώστε, μέσω της αγωνιστικής προσπάθειάς μας να αριστεύσουμε ή, τουλάχιστον, να προσεγγίσουμε το ανώτερο δυνατόν. Επισήμανε μάλιστα ότι για εμάς τους Χριστιανούς η κατάκτηση του ανώτερου βάθρου και το ευκταίο τέλος του κάθε αθλήματός μας είναι η εντός της Εκκλησίας γειτνίαση και συνάφεια με τον αενάως Σαρκούμενο Θείο Λόγο! Ευχήθηκε τέλος, τόσο στους νέους Επιτρόπους και στους Ιεροψάλτες, όσο και στους εκκλησιαζόμενους και την εν γένει Ενορία, σε κάθε έκφανση του κοινοτικού βίου όλων, να πρυτανεύει η Ενότητα και η Ομοψυχία, εντέλει η Αγάπη, η οποία "έξω βάλλει τον φόβον" της κάθε Κρίσης, είτε αυτή είναι ηθική, είτε πολιτικο-οικονομική! 

Όλοι αναχώρησαν από το ναό και την πρώτη λειτουργική ημέρα του χρόνου με θερμά αισθήματα και ανταλλαγή ευχών!

[Φωτορεπορτάζ: Βαλάντης Δρογγίτης]

1 σχόλιο:

Μαρία Σ είπε...

Ω! Και του χρόνου με υγεία! Δεν ήξερα για το κόψιμο της κουλούρας στην Εκκλησία!!!!Συγχαρητήρια που αισθάνεσαι το εκκλησίασμα στενή οικογένειά σου!