e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Λίγα λόγια από τον Μητροπολίτη Ζακύνθου κ. Διονύσιο στο ιεραποστολικό Γ7 «Αληθώς»

[Βράδυ Κυριακής, 16ης Φεβρουαρίου 2014, στον ναό της Παναγούλας Μπανάτου]

«Πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τα έθνη, βαπτίζοντες αυτούς εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος».
Αυτόν τον λόγον άφησε ως εντολή και παρακαταθήκη ο Κύριος προς τους αποστόλους Του, όταν ανελαμβάνετο στους ουρανούς. Άξιος συνεχιστής της αυτής εντολής και απόστολος του  Ευαγγελίου Του, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νιγηρίας κ. Αλέξανδρος περιποιεί σε όλους μας μεγάλη τιμή με την έλευσή του στο νησί μας και με την καλοσύνη του να ομιλήσει στο «Αληθώς», που επιμελείται από τριετίας ο Αιδεσιμολογιότατος Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου και Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπός μας π. Παναγιώτης Καποδίστριας.
Η χαρά που μας δίδει η παρουσία του Αγίου Νιγηρίας κοντά μας είναι διπλή, αφ’ ενός μεν διότι ένα γνήσιο τέκνο της Εκκλησίας Ελλάδος ευρίσκεται στα ηνία της Ορθόδοξης Νιγηρίας και από την θέση αυτή σπείρει και καλλιεργεί τον λόγο του Θεού στην αφρικανική ήπειρο, εμφυσώντας παράλληλα προς αυτούς το ενδιαφέρον και την αγάπη για την χώρα μας, αφ’ ετέρου δε επειδή ο λίαν αγαπητός αδελφός ιεράρχης τυγχάνει πνευματικό ανάστημα και καρπός της προσευχής του πολυσέβαστου Γέροντός μας Μητροπολίτου Δωδώνης -του από Ζακύνθου- κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος στάθηκε κοντά του από την αρχή της ιερατικής του διακονίας και συνεχίζει να τον  ενισχύει με την μεγάλη εμπειρία που διαθέτει.
Υπό την πνευματική δικαιοδοσία και καθοδήγηση του Σεβ. Νιγηρίας, λοιπόν, ευρίσκονται -όπως ακούσαμε- πολλά εκατομμύρια  της Δυτικής Αφρικής, όπου ο καλός ποιμήν, με ελάχιστα υλικά μέσα, καλείται καθημερινώς να αντιμετωπίζει πολλά και δυσχερή θέματα και μεγάλες αντιξοότητες, που ανακύπτουν από το πολύ χαμηλό βιοτικό επίπεδο των λαών, την έλλειψη στοιχειώδους υποδομής στους νευραλγικούς τομείς της υγείας, της παιδείας και των μεταφορών, από το μεγάλο ποσοστό αναλφαβητισμού, από την πολυθεΐα, την δεισιδαιμονία και τις αιρέσεις.
Όμως, μέσα από αυτόν τον διαρκή αγώνα, ο υπομονετικός και άοκνος Μητροπολίτης Αλέξανδρος, γνωρίζει πρωτογενώς εκ πείρας, περισσότερο από τον καθένα, ότι πίσω από κάθε εμπόδιο, πίσω από κάθε δυσκολία ευρίσκεται η χάρις του Θεού, η οποία ενδυναμώνει τα ασθενή και αναπληρώνει τα ελλείποντα και ότι ο Κύριος ίσταται πάντοτε δίπλα του αρωγός, προστάτης και βοηθός, όπως ακριβώς είχε υποσχεθεί στους μαθητές του κατά την ημέρα της Αναλήψεώς Του: «ιδού εγώ μεθ’ υμών ειμί πάσας τας ημέρας εως της συντελείας του αιώνος».
Ευχαριστούμε, λοιπόν, τον Σεβ. Νιγηρίας κ. Αλέξανδρο για την καλοσύνη του, μες από την αποψινή δράση του «Αληθώς», να μοιραστεί μαζί μας μοναδικές εμπειρίες!

Δεν υπάρχουν σχόλια: