e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Διάλεξη για τη θρησκευτικότητα του Βιζυηνού και του Παπαδιαμάντη, η 8η σύναξη του γ΄ κύκλου «Αληθώς»


Το Κέντρο Λόγου Μπανάτου «Αληθώς», προετοίμασε και παρουσιάζει την 8η δραστηριότητα του γ΄ κύκλου του, την Κυριακή Δ΄ των Νηστειών, 30 Μαρτίου 2014, στις 8.30 το βράδυ, στον Ναό της Παναγούλας Μπανάτου.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης, η διακεκριμένη φιλόλογος κ. Μιμίκα Σταμίρη θα παρουσιάσει το θέμα:  

«Θρησκευτικότητα και ηθογραφία. 
Ενδεικτικές αναφορές στο Βιζυηνό και τον Παπαδιαμάντη».

Κατά την διάρκεια της ανωτέρω διάλεξης, η εκπαιδευτικός κ. Βασιλική Χροναίου θα αναγνώσει χαρακτηριστικά αποσπάσματα από έργα των δύο πεζογράφων.

Στο δεύτερο μέρος της βραδιάς, οι καθηγήτριες Μουσικής κυρίες Άννα Θωμά (στο πιάνο) και Εύη Τσιμπλή (στο βιολί και το μαντολίνο) θα αποδώσουν αγαπημένα ορχηστρικά μέλη.

Ο υπεύθυνος και οι συντελεστές του Μορφωτικού Κέντρου Λόγου έχουν την τιμή να προσκαλέσουν τους θιασώτες του στη νέα αυτή σύναξη του «Αληθώς»!

Δεν υπάρχουν σχόλια: