e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Ο Άι Νικόλας ο "Περαστός" στα Καρκαναίικα Μπανάτου

 Πρωί Σαββάτου, 10ης Μαΐου 2014 
Φωτογραφίες: Ιωάννης Πορφύριος Καποδίστριας










































Πάμπολλοι ενορίτες, αλλά και προσκυνητές από διάφορα άλλα χωριά που ευλαβούνται τον Άγιο Νικόλαο, εκκλησιάστηκαν σήμερα το πρωί στο εξωκλήσι του, στα Καρκαναίικα Μπανάτου, το οποίο ανήκει ιδιοκτησιακά στην Οικογένεια της κ. Γεωργίας χήρας Ιωάννου Καποδίστρια. 

Στο ανοιξιάτικο και αναστάσιμο περιβάλλον της εκκλησούλας αυτής, έγινε η θεία Λειτουργία της Αποδόσεως της εορτής των Μυροφόρων με Αρτοκλασία, ενώ έψαλαν εν χορώ "ζακυθινά" -πλην του Πρωτοψάλτη μας κ. Δημήτρη Κάνδηλα- ο ψάλτης του Μαχαιράδου κ. Παναγιώτης Παπαδάτος και ο ψάλτης της Αναλήψεως πόλεως κ. Διονύσης Πόθος. 

Στο κήρυγμά του ο Εφημέριος π. Παναγιώτης αναφέρθηκε στο πώς ένας ταπεινός και πεπερασμένος άνθρωπος, όπως ο Άγιος Νικόλαος, αφοσιώθηκε στον Εσταυρωμένο και Αναστάντα Κύριο Ιησού και, μετά από σχεδόν 1700 χρόνια, δεν καταβλήθηκε από την συνήθη Λήθη, αλλά συνεχίζει να συγκινεί και να τέρπει πνευματικά η προσωπικότητά του όλες τις γενιές των Χριστιανών, σε Ανατολή και Δύση

Μετά την Ευχαριστιακή Σύναξη, η κτητορική Οικογένεια δέχτηκε όλους στο σπίτι τους, όπου προσφέρθηκε καφές και αναστάσιμα γλυκίσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: