e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Επιμνημόσυνη Δέηση από τον Επίσκοπο Μοζαμβίκης για τον μακαριστό Μητροπολίτη Παντελεήμονα Μπεζενίτη [+ φωτοαναμνήσεις]

Σήμερα, 21 Νοεμβρίου 2014, στη Μονή των Εισοδίων, στο Μαρκόπουλο Αττικής






Επιμνημόσυνη Δέηση τέλεσε σήμερα 21 Νοεμβρίου 2014, ο Επίσκοπος Μοζαμβίκης κ. Ιωάννης στο Κοιμητήριο της Μονής των Εισοδίων στο Μαρκόπουλο Αττικής επί του τάφου του μακαριστού Μητροπολίτου από Ζακύνθου πρώην Αττικής Παντελεήμονος. Σημειωτέον ότι ο μακαριστός Παντελεήμων, σαν σήμερα, στις 21 Νοεμβρίου 1993, στην Ιερά Μονή Υπεραγάθου (Μετόχιο της Μονής Σινά) Ζακύνθου χειροτόνησε εις Διάκονον τον σημερινό Επίσκοπο Ιωάννη. 

Στην Επιμνημόσυνη Δέηση, τον Επίσκοπο κ. Ιωάννη συνόδευαν οι Ζακυνθινοί Ιερείς π. Χρήστος Μαρούδας, π. Γεώργιος Κωστής και π. Νικόλαος Μωραΐτης.

Ακολουθεί μικρό αναμνηστικό φωτολεύκωμα από την τότε χειροτονία εις Διάκονον του κ. Ιωάννη!












4 σχόλια:

Spyros Papageorgiou είπε...

Τα παιδιά δεν ξέχασαν τον πατέρα τους....

Παναγιώτης Φωτεινόπουλος είπε...

ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ. ΠΟΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΥΕΡΓΕΤΗΣΑΝ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ , ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΕΝ ΖΩΗ , ΕΙΤΕ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΒΕΙ " ΕΚ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΕΙΣ ΤΗΝ ΖΩΗΝ "

Andreas Kostopandr είπε...

ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΕΤΗ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΧΑΣΕ ΤΙΣ ΕΥΕΡΓΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ.ΤΟΥ ΘΥΜΙΖΩ ΕΝΑ ΘΛΙΒΕΡΟ ΓΙ ΑΥΤΟΝ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΠΟΥ ΕΚΟΙΜΗΘΗ Η ΜΑΚΑΡΙΣΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΟΣΟ ΣΤΑΘΗΚΕ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ

Nikolaos Ksenos είπε...

Καλημέρα. Τα Καμάρια τση Ζακύνθου. Ο θεός να αναπαύση τον Μακαριστό Γέροντά μας. Ζωή σε μας που είμαστε χειροτονία του.