e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Στον Υπουργό Παιδείας ο Μητροπολίτης Δωδώνης υπέρ της Κατεύθυνσης Πολιτισμικής Κληρονομιάς του τοπικού ΤΕΙ

Γόνιμη συνάντηση είχε σήμερα, στις 4 το απόγευμα, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος με τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέα Λοβέρδο, τον οποίον επισκέφτηκε ο Ιεράρχης, για να υπερασπισθεί, εκ μέρους της ζακυνθινής κοινωνίας, το εν Ζακύνθω Παράρτημα του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων και μάλιστα την Κατεύθυνση Συντήρησης Πολιτισμικής Κληρονομιάς του Τμήματος Τεχνολόγων Περιβάλλοντος. Σημειωτέον ότι απόφοιτοι της εν λόγω κατεύθυνσης έχουν ακόμη σε εκκρεμότητα τα επαγγελματικά δικαιώματά τους, ενώ οι ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό δυσχεραίνει το έργο του Ιδρύματος. 

Ο κ. Υπουργός υποσχέθηκε ότι α) άμεσα θα εξισωθούν τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων της εν λόγω κατεύθυνσης με εκείνα των αποφοίτων του ανάλογου ΤΕΙ της Αθήνας και β) στο μέτρο των οικονομικών δυνατοτήτων του Υπουργείου, κατά τον ερχόμενο Ιανουάριο 2015, θα αποσταλούν δύο Καθηγητές στο ΤΕΙ, για τις ανάγκες της Κατεύθυνσης Πολιτισμικής Κληρονομιάς

Τέλος, ο Υπουργός εξέφρασε την επιθυμία του να βρεθεί σύντομα στη Ζάκυνθο, ο δε Μητροπολίτης Δωδώνης απάντησε ότι είναι πάντα καλοδεχούμενος!

Δεν υπάρχουν σχόλια: