e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Ο πάνδημος εορτασμός της Ζωοδόχου Πηγής στον Πύργο της Ηλείας

Παρασκευή της Διακαινησίμου, 17 Απριλίου 2015
Ανταπόκριση: π. Νικόλαος Κατσηδήμας










Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, μέσα στο αναστάσιμο εορταστικό κλίμα, με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια, λαμπρότητα και την δέουσα θρησκευτική κατάνυξη εορτάστηκε στον ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Πύργου, η πρώτη μεγάλη θεομητορική εορτή μετά την Ανάσταση του Κυρίου, η εορτή της Ζωοδόχου Πηγής.

Πλήθος φιλεόρτων Χριστιανών της ηλειακής πρωτεύουσας κάθε ηλικίας, που ευλαβούνται την Μητέρα του Αναστάντος Χριστού, η οποία είναι το μοναδικό μέσον σωτηρίας όλων μας, κατακλύζοντας τον περικαλλή αυτόν Ιερό Ναό, προσήλθαν το διήμερο των θρησκευτικών εκδηλώσεων για να λάβουν την χάρη και την ευλογία της περίπυστης εικόνας της “ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΟΔΗΓΗΤΡΙΑΣ” παρακολουθώντας τις Ιερές ακολουθίες στις οποίες προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ηλείας κ. ΓΕΡΜΑΝΟΣ, ο οποίος κήρυξε τον θείο Λόγο με τρόπο γλαφυρό, αναφερόμενος σε συναφή θέματα σχετικά με τα επίκαιρα γεγονότα της Αναστάσεως του Χριστού, του Πάσχα και της εορτής της Ζωοδόχου Πηγής.  

Μετά την αναστάσιμη πανηγυρική θεία Λειτουργία ακολούθησε πάνδημη η Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας στους δρόμους του Πύργου, κάτω από τους υπέροχους ήχους της Φιλαρμονικής Πύργου «ΑΠΟΛΛΩΝ», ενώ παρίσταντο μεταξύ άλλων ο τ. Υπουργός Πολιτισμού και νυν Βουλευτής Ηλείας κ. Κωνσταντίνος Τζαβάρας, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Παναγιώτης Πλατανιάς, ο Δήμαρχος Πύργου κ. Γαβρίλης Λιατσής, η Αντιδήμαρχος κ. Ανδριάνα Αγγελακοπούλου, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας κ. Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος, ο εκπρόσωπος του Διοικητή της Σ.Ε.Τ.Η.Λ Πύργου, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Πύργου  και πλήθος Χριστιανών.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν το απόγευμα της εορτής, με την τέλεση της Ιεράς Παρακλήσεως προ της Ιερής Εικόνας, υπέρ υγείας και θείας βοηθείας των κατοίκων του Πύργου, από τον Θεοφ. Επίσκοπο Ωλένης κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟ, ο οποίος και ομίλησε καταλλήλως.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στον Ιερατικώς Προϊστάμενο Αιδεσιμολογιότατο π. Κωνσταντίνο Κοτσώνη και τους Αιδεσιμολογιωτάτους Εφημερίους π. Θεόδωρο Χαμάλη και Άγγελο Ζέζα, καθώς και τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου για την άρτια διοργάνωση της Ιερής αυτής πανηγύρεως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: