e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

Νοσταλγική φωτο-επιστροφή στον Ελληνορθόδοξο Καθεδρικό Ναό του Maputo της Μοζαμβίκης

Ταξίδεψε και παρουσιάζει ο π. Παναγιώτης Καποδίστριας


































Η Αφρική, όπου και να βρεθούμε ύστερα από αυτήν, πάντα μάς ξανακαλεί!... Αυτή τη φορά επιστρέφουμε στην πρωτεύουσα της Μοζαμβίκης, το Μαπούτο, όπου υφίσταται ο Ελληνορθόδοξος Ναός των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, έδρα της νεοσύστατης Επισκοπής Μοζαμβίκης, του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής. Η επιστροφή αυτή έχει την έννοια ενός νοητού προσκυνήματος στον ιερό αυτόν τόπο, όπου συμβαίνει "έτι και έτι" Θεία Ευχαριστία!!!

Ο γράφων βοήθησε για το χρονικό διάστημα τεσσάρων Κυριακών (Ιανουάριο-Φεβρουάριο 2012) τον τότε Επίσκοπο Μοζαμβίκης κ. Ιωάννη, τον Ζακύνθιο. Έκτοτε πέρασαν τέσσερα συναπτά χρόνια και ήδη ο κ. Ιωάννης εξελέγη Μητροπολίτης Ζάμπιας και Μαλάουι, ενώ τον αντικατέστησε ο μέχρι τούδε Επίσκοπος Βερενίκης κ. Χρυσόστομος (Καραγκούνης, εκ Τιθορέας της Φθιώτιδος). 

Ο νέος Επίσκοπος Μοζαμβίκης κ. Χρυσόστομος δεν έχει ταξιδέψει ποτέ στη Μοζαμβίκη, η δε ενθρόνισή του τοποθετείται στην τελευταία Κυριακή του προσεχούς Φεβρουαρίου. Ο ίδιος μάς έχει συγκινήσει, ότι παραδέχεται πως καθετί που γνωρίζει περί της Επισκοπής, όπου καλείται να υπηρετήσει, το έχει πληροφορηθεί μες από τα αλλεπάλληλα δημοσιεύματα του Νυχθημερόν! Τούτο μας ικανοποιεί αφάνταστα, διότι έτσι τελεσφορεί η προσπάθειά μας για γνωριμία των αναγνωστών μας με την ανά τον κόσμο (και δη την Αφρική) Ιεραποστολή της Ορθοδοξίας μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: