e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Ένα μικρό ή μεγάλο θαύμα γίνεται για να σωθεί η Ντένια

Σχόλιο του Βαγγέλη Βανταράκη 

Αυτές τις μέρες η τοπική κοινωνία της Ζακύνθου γράφει ιστορία. Μια ιστορία που προστίθεται μέσα στις καλύτερες ιστορικές παραδόσεις του τόπου. 

Μια γλυκύτατη κοπέλα του νησιού διαγνώσθηκε με μια σπάνια μορφή καρκίνου στη καρδιά. Το μοναδικό νοσοκομείο που μπορεί να ανταπεξέλθει στη νοσηλεία της βρίσκεται στη Βοστόνη. Τα κόστη για την νοσηλεία της δυσθεώρητα για την οικογένειά της.

Μέσα σε μέρες μετρημένες στα δάχτυλα μια κοινωνία ενεργοποιείται σύσσωμη. Μέσα από τα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης, μέσα από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, αφίσες, έντυπα, αναρτήσεις στα σχολεία, σούπερ μάρκετ, υπηρεσίες, τράπεζες, γυμναστήρια, καφετέριες. Νέοι, παππούδες, γυναίκες, εργαζόμενοι, έμποροι, συνταξιούχοι, ελεύθεροι επαγγελματίες. Όλοι και όλες στην ενημέρωση και στο μάζεμα χρημάτων. Ξεχωριστή ουρά στη Εθνική τράπεζα για την συλλογή των χρημάτων. Αμέτρητες συγκινητικές στιγμές στις ουρές στους φούρνους, στα πηγαδάκια των καφενείων, στις συζητήσεις των γραφείων, στις αυλές των σχολείων. Σε κάθε σπιθαμή του νησιού συζητιέται το γεγονός με ταυτόχρονη πρακτική υλοποίηση την συλλογή των χρημάτων νοσηλείας της Ντένιας.

Ένα μικρό ή μεγάλο θαύμα γίνεται για να σωθεί η Ντένια. Η Ντένια πλέον δεν είναι μόνο μια κοπέλα που έχει την ανάγκη μας, η Ντένια έγινε η αδελφή μας, η Ντένια έγινε η κόρη μας, η Ντένια έγινε η εγγονή μας. Η Ντένια δεν έμεινε απλώς μια φίλη ή γνωστή αλλά ταυτίστηκε με καθένα και καθεμία ξεχωριστά. Οι ανάσες των ανθρώπων της κοινωνίας μας συγχρονίστηκαν με το πόνο, η εκτοξευμένη αγάπη, ηφαιστιογενούς μορφή, πυρπόλησε τις καρδιές όλων γιατί ο σκοπός είναι να σωθεί η Ντένια και να σωθούμε και εμείς μέσω της ανάκτησης της υγείας της.

Η Ντένια ταξιδεύει τώρα προς την Βοστόνη και στο ταξίδι της δεν συντροφεύεται μόνο από το κατάλληλο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, συντροφεύεται από τις ελπίδες, τα όνειρα, τις προσδοκίες μιας κοινωνίας που περιμένει να την δει να επιστρέφει γερή και υγιής από το Γολγοθά που περνάει. Η Ντένια θα νικήσει, γιατί είναι δυνατή και γιατί είναι καθήκον της να νικήσει για όλη την αγάπη που ξεχείλισε το νησί μας για αυτή. 

Μπορεί να ταξιδεύεις τώρα προς την Αμερική, αλλά όλοι μας σκεφτόμαστε την όμορφη επιστροφή σου…

Δεν υπάρχουν σχόλια: