e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

Στη Μονή Σπηλιώτισσας Ορθονιών Ζακύνθου για τον Εσπερινό του Γενεσίου της Θεοτόκου


Δειλινό 7ης Σεπτεμβρίου 2016, στην ορεινή περιοχή των Ορθονιών Ζακύνθου. Χοροστάτησε ο Αρχιμανδρίτης Αναστάσιος Στεργιώτης, ενώ έψαλε ο Πρωτοψάλτης Κατασταρίου κ. Νικόλαος Λειβαδάς. 
          Η παλαίφατη αυτή Μονή ιδρύθηκε στα μέσα του 16ου αιώνα από τον Μοναχό Ιωαννίκιο Κατσιβά, ο οποίος σε βαθιά γεράματα κατέστησε νόμιμο και καθολικό επίτροπό του κι επιτηρητή τον Ιεράρχη και Ηγούμενο της Αναφωνήτριας Διονύσιο Σιγούρο, μετέπειτα Άγιο και Πολιούχο Ζακύνθου. Το Μοναστήρι κατείχε μεγάλη περιουσία, που του επέτρεψε να οργανωθεί ως κτιριακό συγκρότημα (1674). Σημαντική είναι η αρχαία εικόνα της Παναγίας της Σπηλαιώτισσας, η οποία –κατά παράδοσιν– ήταν εκεί κρυμμένη στα χρόνια της Εικονομαχίας. Σήμερα διοικείται από τριμελή Επιτροπή. 
[Φωτογραφίες: Τάσης Κουρούμαλος]
Αύριο τιμάμε στην Ενορία μας το Γενέσιο της Θεομήτορος


Αύριο, 8 Σεπτεμβρίου 2016, εορτή του Γενεσίου της Θεομήτορος, θα τιμήσουμε την ημέρα και την παρουσία της Παναγίας στη ζωή και τα έργα μας, στον Ναό της Φανερωμένης μας, εδώ στο Μπανάτο της Ζακύνθου. 

Το Ιερατικό Συλλείτουργο θα αρχίσει στις 8.30 το πρωί, κατά το οποίο θα γίνει και Αρτοκλασία, όπως και επίκαιρη ομιλία

Καλούμε τους σεβόμενους το πρόσωπο της Κυρίας των Αγγέλων και Μητέρας του Φωτός να παραστούν στην θεομητορική αυτή Ευχαριστιακή Σύναξή μας!

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας συμπαραστέκεται στους πληγέντες από τη φονική πλημμύρα [video + φωτογραφίες]

Σήμερα, 7 Σεπτεμβρίου 2016, στην Καλαμάτα 


Κοντά στους πληγέντες και στις περιουσίες τους από την θεομηνία που έπληξε τα ξημερώματα τη Μεσσηνία, βρέθηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος. Επισκέφθηκε οικίες και επιχειρήσεις που καταστράφηκαν από το μένος της νεροποντής και υπέστησαν ζημιές ανυπολόγιστης αξίας. 

Ο κ. Χρυσόστομος εξέφρασε τη συμπαράστασή του στο δοκιμαζόμενο ποίμνιό του, τη λύπη του για τις ανθρώπινες απώλειες και διαβεβαίωσε ότι η τοπική εκκλησία θα σταθεί αρωγός στη δοκιμασία τους. Τέλος, κάλεσε τους τοπικούς φορείς σε συνεργασία, ώστε να καταγραφούν οι ζημιές και να παρασχεθεί κάθε δυνατή βοήθεια στους πληγέντες.


Το περιβαλλοντικό Στ1 "Αληθώς" στην εφημερίδα "Ερμής"


Ευχαριστούμε τους υπεύθυνους της καθημερινής εφημερίδας ΕΡΜΗΣ της Ζακύνθου, για την προβολή της πρώτης εκδήλωσης του 6ου κύκλου δράσεων του Κέντρου Λόγου της Ενορίας μας "Αληθώς", της 31ης Αυγούστου 2016, περί της Εκκλησιαστικής Ημέρας για το Περιβάλλον (7.9.2016, φ. 4891, σ. 10).

Το περιβαλλοντικό Στ1 "Αληθώς" στην "Ημέρα Ζακύνθου" (έντυπη και διαδικτυακή έκδοση)
Ευχαριστούμε τους υπεύθυνους της καθημερινής εφημερίδας ΗΜΕΡΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ, για την προβολή της πρώτης εκδήλωσης του 6ου κύκλου δράσεων του Κέντρου Λόγου της Ενορίας μας "Αληθώς", της 31ης Αυγούστου 2016, περί της Εκκλησιαστικής Ημέρας για το Περιβάλλον. Η δράση δημοσιεύτηκε στην έντυπη έκδοση (6.9.2016, φ. 5272, σ. 10). Εσείς μπορείτε να δείτε την δημοσίευση στην ιντερνετική εκδοχή τής εφημερίδας, κάνοντας κλικ ΕΔΩ!

Το περιβαλλοντικό Στ1 "Αληθώς" στον ιστότοπο "Zante News Time"


Ευχαριστούμε τους υπεύθυνους του έγκριτου ιστότοπου ειδήσεων Zante News Time, για την προβολή της πρώτης εκδήλωσης του 6ου κύκλου δράσεων του Κέντρου Λόγου της Ενορίας μας "Αληθώς", της 31ης Αυγούστου 2016, περί της Εκκλησιαστικής Ημέρας για το Περιβάλλον. Εσείς μπορείτε να δείτε την δημοσίευση κάνοντας κλικ ΕΔΩ!