e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 21 Απριλίου 2019

Κυριακή του Βαγιώνε 2019 στον Ναό της Παναγούλας Μπανάτου


Πρωί Κυριακής του Βαγιώνε, 21ης Απριλίου 2019, στον βαγιοστόλιστο Ναό της Παναγούλας Μπανάτου και με τη συμμετοχή ικανού εκκλησιάσματος πραγματοποιήθηκε η εορταστική λατρευτική ανάμνηση της θριαμβικής εισόδου του Κυρίου Ιησού στην Αγία Πόλη των Ιεροσολύμων. 
     Ο Ναός ήταν κατάσπαρτος από βαΐα των φοινίκων και τις εξ αυτών λεπταίσθητες χειροτεχνίες, όπως επιβάλλει η τοπική μακραίωνη παράδοση, για τις οποίες μόχθησαν ευλαβείς οικογένειες της Ενορίας, αλλά και μας έφεραν ευγενώς φίλοι από τη Βαρκελώνη, την Τυνησία και το Μαρόκο. 
     Ο λειτουργός Εφημέριος π. Παναγιώτης Καποδίστριας, ομιλώντας προς το εκκλησίασμα, αναφέρθηκε στην ανάγκη "υποστήριξης" του επειγομένου προς το εκούσιον Πάθος Κυρίου Ιησού, την ανάγκη να μην γοητευθούμε από τα ουρανομήκη "Ωσαννά", ενώ καραδοκούν τα"Σταυρωθήτω", από το στόμα των ιδίων ανθρώπων, οι οποίοι έδρασαν ως όχλος και φερέφωνα άνομων συμφερόντων.
     Στο ψαλτήρι διακρίθηκαν για την μελωδικότητά τους οι Ιεροψάλτες της Ενορίας κ.κ. Δημήτριος Κάνδηλας και Χρυσοβαλάντης Δρογγίτης και άλλοι φιλοξενούμενοι βοηθοί τους, αποδίδοντας τα αρμόδια της εορτής ψάλματα κατά το ζακύνθιο (κυρίως) μουσικό ύφος. 
[Φωτογραφίες: Ιωάννης-Πορφύριος Καποδίστριας]


















































































































Δεν υπάρχουν σχόλια: