e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 29 Μαΐου 2019

Συμμετοχή του Μητροπολίτου Ζάμπιας στην Ολομέλεια του Παναφρικανικού Κοινοβουλίου



Με μεγάλη επιτυχία και με σημαντικά συμπεράσματα, πραγματοποιήθηκε στη Νότια Αφρική, η Δεύτερη τακτική Συνεδρίαση του πέμπτου Κοινοβουλίου του Παναφρικανικού Κοινοβουλίου, με θέμα: "Το 2019, το έτος των προσφύγων, των επαναπατρισθέντων και των εκτοπισθέντων στο εσωτερικό της χώρας: προς τις ανθεκτικές λύσεις στην αναγκαστική εκτόπιση στην Αφρική".

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζάμπιας κ. Ιωάννης, συντονιστής της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (Ι.Α.Ο.). και σύνδεσμος μεταξύ του Ι.Α.Ο. και του Παναφρικανικού Κοινοβουλίου, συμμετείχε στην Ολομέλεια του Παναφρικανικού Κοινοβουλίου. 

Στο πλαίσιο της Συνόδου Ολομέλειας, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Παναφρικανικού Κοινοβουλίου κ. Roger Nkodo Dang, όπου κατά τη διάρκεια της συνάντησης μετέφερε τις ευχές του Αλεξανδρινού Προκαθημένου κ κ. Θεοδώρου Β΄. 

Ο Μητροπολίτης εξέφρασε μήνυμα αλληλεγγύης της ηγεσίας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, ενημέρωσε τον κ. Πρόεδρο σχετικά με τις προπαρασκευαστικές δραστηριότητες, επέδωσε δε πρόσκληση για τη συμμετοχή του στη 26η Γενική Συνέλευση της Δ.Σ.Ο., που θα πραγματοποιηθεί στις 19-23 Ιουνίου στη Τιφλίδα της Γεωργίας, με θέμα: "Η συμβολή του κοινοβουλευτισμού στην κατανόηση των σύγχρονων πολιτικο-κοινωνικών φαινομένων".

Επίσης, συζητήθηκε εκτενώς η διοργάνωση της διάσκεψης για τον διαπολιτισμικό και διαθρησκειακό διάλογο, ως ισχυρό εργαλείο για την επίτευξη ειρήνης, σταθερότητας και για την καταπολέμηση της μισαλλοδοξίας και του εξτρεμισμού.
Το συνέδριο αποτελεί πρωτοβουλία της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας, το Παναφρικανικού Κοινοβούλιου, του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής και άλλων διεθνών οργανισμών.

Η Διάσκεψη θα φιλοξενηθεί στο Κοινοβούλιο της Ζάμπιας, το Φεβρουάριο του 2020.

Η συνάντηση του Προέδρου του Παναφρικανικού Κοινοβουλίου, κ. Roger Nkodo Dang και του Μητροπολίτου κ. Ιωάννου πραγματοποιήθηκε σε θερμή και φιλική ατμόσφαιρα. Ο Εξοχ. Πρόεδρος, φιλοξένησε τον Σεβασμιώτατο στο Ιδιωτικό Χώρο Υποδοχής και του είπε "να  αισθάνεστε το Αφρικανικό Κοινοβούλιο  σαν το σπίτι σας".








Δεν υπάρχουν σχόλια: