e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 9 Ιουνίου 2019

Τιμώντας τον Άγιο Ιατρό Λουκά στο Μπανάτο Ζακύνθου, Κυριακή των Αγίων Πατέρων, 9.6.2019


Ναός Φανερωμένης εν Βανάτω της νήσου Ζακύνθου, 9 Ιουνίου 2019. Πρωί Κυριακής των Αγίων 318 Πατέρων των εν Νικαία συνελθόντων και την Α΄ Οικουμενικήν Σύνοδον αποτελεσάντων, ημέρα μνήμης συνάμα του Αγίου Κυρίλλου Αλεξανδρείας και -για την Ενορία μας- προεορτασμός του Αγίου Λουκά του Ιατρού, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως της Κριμαίας. 
     Έγινε Αρτοκλασία προς τιμήν του Αγίου Λουκά, ο δε κ. Σταμάτιος Ζούλας ομίλησε υποδειγματικά περί του πώς η μαρτυρική και ιατρική φυσιογνωμία του θαυματουργού Αγίου αυτού Ιατρού αποτελεί μαρτυρία Χριστού στις σύγχρονες κοινωνίες παγκοσμίως. 
     Ο λειτουργός Εφημέριος π. Παναγιώτης Καποδίστριας συνεχάρη τον ομιλητή για την εμβρίθεια της ομιλία του. Κατά δε την Ευχαριστιακή αυτή Σύναξη έψαλαν κατανυκτικά οι κ.κ. Δημήτριος Κάνδηλας, Σταμάτιος Ζούλας και Σπυρίδων Σαρατσένος. 
[Φωτογραφίες: Ιωάννης Πορφύριος Καποδίστριας]











































































Δεν υπάρχουν σχόλια: