e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 4 Αυγούστου 2019

Μεγάλη Παράκληση προς την Παναγία από τον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών [4.8.2019, πλήρες video]


Εσπέρας 4ης Αυγούστου 2019, στον ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αθηνών, εψάλη ο Μεγάλος Παρακλητικός Κανών προς την Υπεραγία Θεοτόκο. 
Μεταδόθηκε απευθείας από το διαδικτυακό κανάλι ECCLESIA TV του Γιώργου Αρβανίτη.


Παρακλητικός Κανόνας στην Παναγούλα Μπανάτου εν Ζακύνθω, 4.8.2019
Δειλινό Κυριακής, 4ης Αυγούστου 2019, στον Ναό της Παναγούλας Μπανάτου, για την Παράκληση προς την στοργική Μητέρα του θεού και απάντων των ανθρώπων!
[Φωτογραφίες: Ιωάννης Πορφύριος Καποδίστριας]


Πατριαρχική Παράκληση στην Παναγία την Κουμαριώτισσα στο Νιχώρι ΚΠόλεως


4/8/2019. Ιερός Ναός Παναγίας Κουμαριωτίσσης στο περιάκουστο Νιχώρι του Βοσπόρου. Εσπερινός και Μέγας Παρακλητικός Κανών προς την Υπεραγία Θεοτόκο, χοροστατούσης της αυτού Θειοτάτης Παναγιότητος του Οικουμενικού μας Πατριάρχου κ.κ Βαρθολομαίου. 
[Φωτογραφίες: Ηλίας Κουλουρίδης]
Εικόνα και Λείψανα της Αγ. Μαρίας Μαγδαληνής από το Άγιον Όρος στην Ουκρανία | Icon and relics of St. Mary Magdalene from Mount Athos in Ukraine


Σε προσκύνηση στον Καθεδρικό Ναό του Κιέβου Εικόνα της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής με ιερά Λείψανα, που φιλοτεχνήθηκε στο Άγιο Όρος

Την Κυριακή 4 Αυγούστου 2019 (22 Ιουλίου με το Ιουλιανό Ημερολόγιο, μνήμη της Αγίας Μυροφόρου και Ισαποστόλου Μαρίας της Μαγδαληνής), ο Μακ. Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Καθεδρικό Ναό του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, στο Κίεβο. Συλλειτούργησε με τους: Μητροπολίτη Περιασλάφ-Χμελνύτσκιι και Βισνιέβσκι κ. Αλέξανδρο, Αρχιεπίσκοπο Τσέρνιγκοφ και Νιζίν κ. Ευστράτιο, Αρχιεπίσκοπο Βισχορόντ κ. Αγαπητό, Επίσκοπο Βασιλκίβ κ. Λαυρέντιο, Επίσκοπο Μπιλχορόντ κ. Ιωάννη, Επίσκοπο Φαστίβ κ. Βλαδίμηρο, Επίσκοπο Σεπετίβκα κ. Αδριανό, Επίσκοπο Λουχάνσκ και Σταρομπέλσκ κ. Αθανάσιο. Επίσης, συλλειτούργησαν ο Έξαρχος του Οικουμενικού Πατριαρχείου Αρχιμανδρίτης Μιχαήλ και κληρικοί από μοναστήρια και ενορίες του Κιέβου και άλλων περιοχών.

Κατά τη Θεία Λειτουργία ο Μακ. κ. Επιφάνιος τέλεσε της εις πρεσβύτερον χειροτονία του Διακόνου Ανδρέου Ναστασιένκο.

Μετά τη Θεία Λειτουργία ο Μακαριώτατος καθιέρωσε μια Εικόνα με απότμημα λειψάνων της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής.

Στο κήρυγμά του ο Προκαθήμενος της τοπικής Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας αναφέρθηκε στο βίο και στο έργο της Ισαποστόλου Μαρίας της Μαγδαληνής, προβάλλοντάς την ως υπόδειγμα πίστεως και αφοσιώσεως στον Θεό. Μεταξύ άλλων, είπε: «Η Αγία Μαρία η Μαγδαληνή δεν φοβήθηκε εκείνους που εδίωκαν την Εκκλησία του Χριστού. Έτσι και εμείς δεν πρέπει να φοβούμαστε κανένα και τίποτα, αλλά να ομολογούμε την αλήθεια και να κηρύσσουμε την Ανάσταση του Χριστού. Σήμερα έχουμε την ευκαιρία να προσκυνήσουμε την Εικόνα της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής που αγιογραφήθηκε στο Άγιο Όρος, στην Ιερά Μονή της Σιμωνόπετρας, στην οποία έχει ενσωματωθεί απότμημα των ιερών λειψάνων της. Έτσι, στις προσευχές μας, ας απευθυνόμαστε στην Ισαπόστολο Μαρία τη Μαγδαληνή, για να μας ενδυναμώνει στην πίστη, ώστε να είμαστε καλοί μαθητές του Χριστού και να μην εκκλίνουμε από την οδό της σωτηρίας».

Πολυάριθμοι πιστοί προσήλθαν για να συμπροσευχηθούν με τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ουκρανίας και να προσκυνήσουν την Εικόνα της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής, η οποία θα παραμείνει στον Καθεδρικό Ναό του Αρχαγγέλου Μιχαήλ μέχρι τις 9 Αυγούστου.

Πληροφορίες από την Υπηρεσία Τύπου της Μητροπόλεως Κιέβου της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας
Κυριακή, 4.8.2019, στον Ναό της Παναγούλας εν Βανάτω Ζακύνθου


Πρωί Κυριακής Ζ΄ Ματθαίου, 4ης Αυγούστου 2019, στον Ναό της Παναγούλας Μπανάτου για την Αναστάσιμη θεία Λειτουργία. 
     Τον λειτουργό Εφημέριο π. Παναγιώτη Καποδίστρια πλαισίωσε στο Ψαλτήρι Χορός ιεροψαλτών, μεταξύ των οποίων φιλοξενούμενοι, ψάλλοντας αμιγώς βυζαντινά. 
     Τον θείο λόγο κήρυξε ο εκ των Ιεροψαλτών κ. Σταμάτιος Ζούλας, Μάστερ Θεολογίας και εκπαιδευτικός. 
     Στο πλαίσιο της Ευχαριστιακής Συνάξεως έγινε το 40νθήμερο Μνημόσυνο του κοιμηθέντος συντοπίτη μας ΑΝΔΡΕΑ ΔΡΟΓΓΙΤΗ, ενός εξαίρετου Μπανατιώτη, ο οποίος διακρίθηκε διά βίου για την καλοσύνη, την αγαθότητα, τη φιλομάθεια και το πνεύμα φιλοξενίας, στοιχεία που περικοσμούν επίσης τόσο την σύζυγό του Αγγέλικα, όσο και τους δυο γιους του, τον Διονύση και τον Κώστα. Ας είναι η μνήμη του αιωνία!