e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 31 Μαΐου 2020

Τιμώντας τους Αγίους 318 Πατέρες Α΄ Οικουμενικής Συνόδου εν Βανάτω Ζακύνθου [photos]


Πρωί Κυριακής, 31ης Μαΐου 2020, στον Ναό της Παναγούλας Μπανάτου. Μνήμη των Αγίων 318 θεοφόρων Πατέρων της Α΄ Οικουμενικής Συνόδου και εν ισχύι ακόμη η εορτή της Θείας Αναλήψεως.
     Εντός του Ναού παρέστησαν οι προβλεπόμενοι εκ του νόμου για την πρόληψη του Κορονοϊού, ιερουργούντος του Εφημερίου π. Παναγιώτη Καποδίστρια και ψαλλόντων των κ.κ. Χρυσοβαλάντη Δρογγίτη και Σπυρίδωνος Σαρατσένου. 
     Ο Εφημέριος, ομιλώντας προς το εκκλησίασμα, αναφέρθηκε στο πώς και το γιατί της συγκλήσεως της Α΄ Οικουμενικής Συνόδου στη Νίκαια της Βιθυνίας το 325 μ.Χ.. 
     Στο τέλος έγινε Αγιασμός για την αρχή από αύριο του νέου μηνός, ευλογήθηκαν δυο Φανουρόπιτες που έφεραν στην εκκλησία δυο καλές Ενορίτισσες και τέλος αναπέφθηκε Δέηση ενώπιον του σεπτού Εικονίσματος της Κυράς Παναγούλας υπέρ απαλλαγής της ανθρωπότητος από της λοιμικής του Κορονοϊού.
[Ακολουθεί φωτορεπορτάζ του Ιωάννη Πορφύριου Καποδίστρια]
















































Δεν υπάρχουν σχόλια: