e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 10 Μαΐου 2020

Μαγιοστόλιστη η "Κολόννα" του Άι Νικόλα στο Μπανάτο για την ανοιξιάτικη γιορτή του


Στο πλαίσιο της σημερινής εορτής της τοπικής Εκκλησία της Ζακύνθου, κατά την οποία τιμάμε την Πάροδο του Λειψάνου του Αγίου Νικολάου από το νησί μας, στην διάρκεια του μακρού και ριψοκίνδυνου ταξιδιού από τα Μύρα της Λυκίας στο Bari της Ιταλίας (1087), όπως κάθε χρόνο, σεβαστικοί γείτονες της Κολόννας (ήτοι: προσκυνηταριού) του Άι Νικόλα, στη θέση Λουρίδα του Μπανάτου, έφτιαξαν το καθιερωμένο μαγιάτικο στεφάνι και στόλισαν με αυτό τον παλαιό σιδερένιο σταυρό τση Κολόννας

Μπορεί όλα τα λειτουργικά, εξαιτίας του Κορονοϊού, να συμβαίνουν κεκλεισμένων των θυρών, η Κολόννα πάντως στολίστηκε καθώς της πρέπει! Και του χρόνου ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ από κάθε ιό ψυχών και σωμάτων!







Δεν υπάρχουν σχόλια: