e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020

Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας χειροθέτησε Πνευματικό τον ζακύνθιο κληρικό π. Νικόλαο Μποζίκη


Κείμενο: π. Παναγιώτης Καποδίστριας

Σήμερα στο Σίδνεϊ, 11 Ιουνίου 2020, στον ελληνορθόδοξο Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος λειτούργησε επί τοις Ονομαστηρίοις του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου. Ολόκληρη την τηλε-μετάδοση αναρτήσαμε σε άλλη δημοσίευση του "Νυχθημερόν" και μπορείτε να την δείτε ΕΔΩ!

Κατ' αυτή την ευλογημένη Ευχαριστιακή Σύναξη, ο Σεβ. Αυστραλίας επέλεξε να τιμήσει έναν Ζακύνθιο Κληρικό, τον Πρωτοπρεσβύτερο Νικόλαο Μποζίκη, εκ Λιθακιάς Ζακύνθου ορμώμενο και επί δεκαετίες υπηρετήσαντα την ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας. Έτσι, ο νέος Αρχιεπίκσοπος έκρινε άξιον και δίκαιον να αποδώσει στον καλό αυτόν λευίτη την άδεια  της Πνευματικής Πατρότητος, το οποίο -όπως επεσήμανε ο Σεβ. κ. Μακάριος, δεν ήταν Πνευματικός παρά τις δεκαετίες διακονίας του στην Αυστραλία, παρότι πρόκειται "για ευλογημένο Κληρικό, έναν από τους καλούς κληρικούς της Αρχιεπισκοπής, αγωνιστή, ο οποίος έχει πάρα πολλά να επιδείξει στην ιερατική του πορεία για την δόξα του Θεού και την σωτηρία των ανθρώπων, αλλά και για την δόξα και την εύκλεια της Ιεράς μας Αρχιεπισκοπής"

Κι εμείς από αυτή τη θέση, από τη μητέρα πατρίδα του, αναφωνούμε προς τον σεβαστό μας παπαΝικόλα Μποζίκη, το ΑΞΙΟΣ!!!










Δεν υπάρχουν σχόλια: