e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020

Εγκαίνια Ναού και εορτή του Γενεθλίου της Παναγίας στη Μητρόπολη Khmelnytsky της Ουκρανίας [video-photos]


Κατά την δεύτερη ημέρα της ποιμαντικής επίσκεψης του Μακ. Μητροπολίτου Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφανίου στη Μητρόπολη Khmelnytsky, σήμερα, 21 Σεπτεμβρίου 2020, εγκαινίασε τον Ναό της Παναγίας στο χωριό Στσσίνιβκα, περιοχή Volochysk - Khmelnytsky, όπου τέλεσε και την πρώτη Θεία Λειτουργία, επί τη εορτή του Γενεθλίου της Θεομήτορος, με το ιουλιανό ημερολόγιο, συμπαραστατούμενος από ευάριθμους Αρχιερείς και Ιερείς της περιοχής, μεταξύ των οποίων ο Μητροπολίτης Βίνιτσα και Μπαρ Συμεών και ο οικείος Ποιμενάρχης.

Παρέστησαν πλήθος πιστών και αξιωματούχοι της κυβέρνησης: ο δήμαρχος του Βόλοτσκιστ Κοστιαντίν Τσερνιτσένκο και οι βουλευτές Βόλντυμιρ Άριεφ και ο Σερίι Λαμπαζιούκ.

Κατά τη διάρκεια της θείας Λειτουργίας, ο Μακ. κ. Επιφάνιος τίμησε τον Πρωθιερέα του ναού με επιστήθιο σταυρό. Μετά το Ευαγγέλιο, ομίλησε απ' άμβωνος περί του γεγονότος της Γεννήσεως της Παναγίας, στο δε τέλος ανέπεμψε ευχή-προσευχή για την απαλλαγή εκ του Κορονοϊού. Στο τέλος της εορταστικής λειτουργίας, εξάλλου, απένειμε τους ιδρυτές και τους ευεργέτες της εκκλησίας, ιδίως την οικογένεια της Alina και του Alexei Kovalev τιμητικές διακρίσεις, και ευλόγησε δι' Αγιασμού μια γλυπτική σύνθεση της Παναγίας.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΛΗΡΕΣ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΦΩΤΟΘΗΚΗ:
















































































Δεν υπάρχουν σχόλια: